НОВИНИ

Лазаров преодоля квалификациите на "Чалънджър" в Майорка, Андреев отпадна на старта в Италия

александър лазаров финалист тенис турнира мъже itf софия
Снимка: БФ Тенис
bnt avatar logo
от БНТ
16:12, 30.08.2022
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национал Александър Лазаров преодоля квалификациите на турнира по тенис на твърда настилка от сериите "Чалънджър" в Майорка (Испания) с награден фонд 45730 евро.

Лазаров победи в решаващия мач от втория кръг на пресявките над представителя на домакините Алберто Баросо Кампос с 6:4, 0:6, 6:3, с което си осигури място в основната схема.

Българинът дръпна с 3:1 след ранен пробив и запази преднината си до края на първия сет, но след това загуби девет поредни гейма, а Баросо Кампос изравни резултата и поведе с 3:0 в решаващата трета част. Последва нова силна серия от шест последователни гейма за Лазаров, с която той си осигури крайната победа след 2:08 часа игра.

С успеха той заработи 4 точки за световната ранглиста и 450 евро. Лазаров участва и в надпреварата на двойки, където заедно със сънародника си Габриел Донев ще срещне в първия кръг по-късно днес Даниел Мазур (Германия) и Джей Кларк (Великобритания).

Междувременно Адриан Андреев отпадна в първия кръг на турнира по тенис на червени кортове от сериите "Чалънджър" в Комо (Италия) с награден фонд 45730 евро.

Квалификантът Андреев загуби от участващия с "уайлд кард" представител на домакините Федерико Арнаболди с 6:7,(4), 6:1, 3:6 след малко повече от два часа и половина игра.

21-годишният софиянец започна лошо, но навакса пасив от 1:5 гейма и стигна до тайбрек в първия сет. В него обаче той допусна изоставане от 3:6 точки и това се оказа решаващо.

Андреев доминираше изцяло във втората част, за да изравни резултата, а в третия сет той започна с пробив, но позволи на съперника му веднага да го върне. В осмия гейм Арнаболди реализира нов брейк и сервираше за мача. Българинът поведе с 40:15 при подаването на италианеца, но с четири поредни разигравания представителят на домакините стигна до крайната победа.

Андреев все пак заработи 4 точки за световната ранглиста и 450 евро.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив Пловдив без двама от титулярите си в дербито с Ботев Пловдив
Локомотив Пловдив без двама от титулярите си в дербито с Ботев Пловдив
Лицензът на КТБ е отнет незаконосъобразно, реши Европейският съд по правата на човека
Лицензът на КТБ е отнет незаконосъобразно, реши Европейският съд по правата на човека