НОВИНИ

Лени Кравиц изнася първия си концерт в Бургас

Лени Кравиц изнася първия си концерт в Бургас
Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:34, 06.08.2024
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Американският изпълнител Лени Кравиц ще изнесе днес за първи път концерт в Бургас. За звездата това ще е трета среща с българската публика, а събитието е част от турнето му Blue Electric Light Tour.

Организаторите обявиха, че по непредвидени обстоятелства гостуването на Девон Рос като подгряващ изпълнител се отменя и вместо нея на сцената преди концерта ще се качи DJ Toni.

Турнето носи името на най-новия 12-и поред студиен албум на певеца. Записва го в собственото си студио на Бахамите, като съчетава в него всичките си таланти на музикант, автор на песни, продуцент, актьор, автор и дизайнер.

Албумът включва колекция от 12 песни, в които той изпълнява не само вокалите, но и голяма част от инструменталите с помощта на дългогодишния си китарист Крейг Рос. Освен песни от него обаче, феновете могат да очакват да чуят на живо довечера и някои от най-големите му хитове през годините, сред които са "Are You Gonna Go My Way", "Fly Away" и "American Woman".

Очаква се събитието да бъде посетено от 12 000 души, обявиха от Община Бургас. За по-голяма безопасност временно е ограничено и движението от кръговото кръстовище на хотел "Приморец" в посока Морска гара.

От градската управа допълниха, че за удобството на гостите на града ще бъде обособена специална паркинг зона на ул. "Булаир", която е с капацитет за около 120 коли и ще може да бъде ползвана между 16:00 и 08:00 часа на следващия ден. Другите градски паркинги, които могат да се използват, са "Гурко", "Опера", "Трия Сити център", "Кирил и Методий" и "Пиргос".

За първи път Лени Кравиц гостува в София през 2008 г., а след това изнася концерт в столицата и през 2019 г.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кокаин за над 1 млн. евро беше конфискуван на пристанището Пирея
Кокаин за над 1 млн. евро беше конфискуван на пристанището Пирея