НОВИНИ

Левски не остави шансове на Пирин Разлог в решителния двубой и продължава към полуфиналите в НВЛ

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:23, 29.03.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
левски остави шансове пирин разлог решителния двубой продължава полуфиналите нвл
Слушай новината

Съставът на Левски оформи полуфиналното каре в Националната волейболна лига (НВЛ), след като в първия кръг на плейофите надигра с 2-1 успеха тима на Пирин Разлог.

Припомняме ви, че момчетата на Николай Желязков допуснаха изненадващо поражение от същия съперник преди няколко дни, което вкара сблъсъка в решителен трети мач, в който обаче "сините" нямаха проблеми и се наложиха с 3:0 (25:21, 25:14, 25:18) гейма.

В зала "Левски София" в столицата интригата присъстваше единствено в първата част, когато разложани не допуснаха техния съперник да се откъсне сериозно в резултата и дори силите изглеждаха изравнени при 20:20. До края обаче контролът беше изцяло в ръцете на домакините, които затвориха сета след 25:21 в своя полза.

Вторият гейм стартира с категорично предимство за отбора на Левски, който дръпна с 10:4 и в крайна сметка приключи частта с двуцифрена преднина при 25:14.

Третият и последен сет отново премина под диктовката на "сините", които изградиха аванс от 15:9 и въпреки че допуснаха Пирин да се доближи само на две точки при 18:16, финалистите от турнира за Купата на България не допуснаха изненада и сложиха точка на спора в двубоя след 25:18.

За успеха Владимир Гърков стана най-резултатен със 17 точки (1 ас), а 13 реализира Венислав Антов (1 блокада). За съперника Мариян Наков се отчете с 14 пункта (1 ас, 1 блокада).

По този начин Левски си подпечата билета за полуфиналите в българското първенство, където съперник на тима ще бъде действащия шампион Нефтохимик 2010 Бургас. Домакинското предимство в сблъсъка ще бъде на страната на столичани, тъй като те завършиха на второ място в редовния сезон. Играе се до 3 победи от 5 мача.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Мицин получи наградата си за най-добър плувец за 2023 г. и триумфира на 200 м бътерфлай на държавното първенство
Петър Мицин получи наградата си за най-добър плувец за 2023 г. и триумфира на 200 м бътерфлай на държавното първенство
Деница Сачева: Състезанието за това чия е вината не беше започнато от нас и няма да бъде продължено от нас
Деница Сачева: Състезанието за това чия е вината не беше започнато от нас и няма да бъде продължено от нас