НОВИНИ

Левски победи Берое 2016 и е на полуфинал в турнира за Купата на България по волейбол

 Утре "сините" ще срещнат победителя от мача между Монтана и Хебър (Пазарджик), който ще се играе от 20:30 ч.

левски победи берое 2016 полуфинал турнира купата българия волейбол
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: bgvolleyball.com
19:42, 19.01.2024
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Носителят на Суперкупата Левски София се класира за полуфиналите в турнира за Купата на България.

"Сините" надиграха трудно тима на Берое 2016 (Стара Загора) с 3:1 (23:25, 25:22, 25:14, 25:23) в четвъртфинален сблъсък, игран в зала "Левски София.

Утре (20 януари) Левски ще срещне отбора на Монтана, който победи Хебър с 3:0 (25:20, 25:28, 25:15).

Столичани не направиха най-добрия старт в срещата, с което дадоха възможност на съперника да мечтае. Старозагорци бяха на път да стигнат до успех във втората част, но в ключовите ситуации (14:18) обаче блокадата на Светослав Гоцев даде тласък на "сините" и успя да ги върне в мача.

Домакините заиграха още по-вдъхновено в третия гейм, запазвайки доминацията си. Впоследствие това нахъса противника, който не спря да се бори, но носителите на Суперкупата надделяха.

Двата отбора тръгнаха равностойно в срещата, след деветата точка Берое пое инициативата за кратко (11:9). Положението не се запази за дълго, след което играта отново бе точка за точка. "Сините" взеха нещата в свои ръце след 12-та точка, но не удържаха темпото, вместо това ролите се размениха. В ключовите моменти (21:19) Левски отново поведе, но съперникът продължи да ги държи на нокти. В крайна сметка беройци спечелиха гейма и поведоха в мача.

Вторият гейм започна идентично, след което "зелено-белите" отново взеха превес, но много по-рано отколкото в предходния. От щаба на "сините" направиха някои смени, но не дадоха желания резултат отначало. Волейболистите на Мирослав Живков бяха доминиращи до 18:14, но допуснаха колебания и съперникът се възползва от това. Старозагорци се пропукаха на посрещане след силния сервис на домакините, които подобриха и играта си на блокада. След 20-а точка столичани набраха инерция и наложиха волята си, изравнявайки резултата.

Вдъхновени от успеха във втората част, левскарите продължиха възходящата си линия и поведоха в мача след 25:14.

"Зелено-белите" показаха друго лице в решителния четвърти гейм, вземайки инициативата отначало. Беройци обаче не устояха и допуснаха да бъдат настигнати от домакините. Момчетата на Николай Желязков бяха водещи в следващите минути, но във важните ситуации съперникът намери сили и съумя да ги настигне. В самия край двата тима се догонваха, но "сините" първи стигнаха до гейм и мачбол. Грешка на Спас Байрев сложи край на спора и Левски се поздрави с успеха, класирал ги за полуфиналите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще се забранят ли изцяло бездимните устройства на закрито у нас?
Ще се забранят ли изцяло бездимните устройства на закрито у нас?
Ерик Валнес и Лин Сван с победи в спринта в Оберхоф от Световната купа по ски северни дисциплини
Ерик Валнес и Лин Сван с победи в спринта в Оберхоф от Световната купа по ски северни дисциплини