НОВИНИ

Левски победи Ботев (Враца) в контрола с голове след почивката

левски победи ботев враца контрола голове почивката
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:58, 31.03.2023
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски победи Ботев (Враца) с 2:0 в контрола, играна на стадион "Георги Аспарухов". Двата гола паднаха в края на мача и бяха дело на Асен Чандъров и Кристиан Димитров, които се разписаха за първи път със синята фланелка.

През първото полувреме по-опасните положения бяха пред вратата на Николай Михайлов. За Левски бе блокиран удар на Уелтон, Патрик-Габриел Галчев стреля отдалеч в ръцете на Федерико Бариос, а Асен Чандъров стреля с глава покрай вратата след изпълнение на корнер.

В 32-рата минута Мартин Кавдански направи самостоятелен пробив и излезе отдясно сам срещу Михайлов, като стреля покрай вратаря, който не мръдна, а топката мина на сантиметри от външната страна на десния стълб. Малко по-късно и Браян Мендоса от Ботев опита шанса си, като топката отново профуча близо до десния стълб. Малко след това Диего Фераресо изпревари Рикардиньо пред вратата на врачани, а в последните минути Михийлов изби топката от останалия сам срещу него Клери Сербер.

В началото на втората част за Левски влязоха в игра Ивелин Попов и Жереми Петрис. В 64-ата минута точно Петрис проби отдясно и върна топката към Попов, който стреля към вратата, но ударът му срещна тялото на Рикардиньо.

Две минути по-късно Рикардиньо вкара топката във вратата на Ботев след центриране на Галчев, който заигра като ляв бек. Попадението обаче не бе признато, тъй като нападателят избута с ръце защитника Антонио Георгиев.

Секунди след като се появи в игра юношата на "сините" Дейвид Михалев на успя да вкара от удобно положение, като засече в аут центриране на Уелтън.

В 73-ата минута удар на Ивелин Попов от въздуха бе избит от резервния вратар Красимир Костов в корнер, а след изпълнението му Чандъров стреля с глава близо до десния стълб на вратата.

В 79-ата минута домакините стигнаха до попадение. Ивелин Попов даде хубав пас на Чандъров, който си нагласи топката и я вкара с мощен шут под напречната греда. Почти веднага след това топката мина през Кристиян Йовов и Антоан Стоянов и стигна до Кристиан Димитров, който от воле и от малък ъгъл направи 2:0.

Следващата контрола на Левски ще бъде в понеделник (3 април) срещу Марица (Пловдив), а ден по-късно тимът на Станимир Стоилов ще срещне и Витоша (Бистрица) в проверка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп - първият президент на САЩ с повдигнати обвинения
Тръмп - първият президент на САЩ с повдигнати обвинения
Община Чепеларе отпусна помощ за семействата с изгорели жилища
Община Чепеларе отпусна помощ за семействата с изгорели жилища