НОВИНИ

Левски си връща трима волейболисти в своя състав за новия сезон

левски връща трима волейболисти своя състав новия сезон
Снимка: ВК Левски София
bnt avatar logo
от БНТ
18:10, 12.05.2023
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Трима състезатели се завръщат в мъжкия отбор на волейболния Левски София за новия сезон. Старши треньорът Николай Желязков ще разчита на Дамян Колев, Преслав Петков и Николай Стефанов.

Либерото Колев бе преотстъпен в Раковски Севлиево, с който спечели титлата на Висшата лига и промоция за Националната волейболна лига.

Центърът Петков и посрещачът Стефанов пък играха за Пирин и се представиха на добро ниво. Очаква се за старта на подготовката да бъде на линия и диагоналът Кристиан Титрийски, който пропусна целия сезон заради проблеми с коленете. 202-сантиметровият диагонал обаче вече тренира на пълни обороти и от клуба се надяват да бъде силна конкуренция на Венислав Антов след лятото с националния отбор под 19 г.

В състава остават опитните Владислав Иванов, Светослав Гоцев и Алехандро Торо, а мястото на напусналия по посока САЩ Лазар Бучков ще заеме бразилецът Майкон Морейра. Ще се разчита много и на показалите голямо израстване младежки национали Венислав Антов, Владимир Гърков, Симеон Николов, Стоил Палев, Александър Къндев и Костадин Козелов.

На практика селекцията в мъжкия тим приключи малко след края на сезона, а някои от талантливите играчи на „сините“ отново ще бъдат преотстъпени, за да трупат игрови опит.

Междувременно разпределителката Йоанна Божилова е второто ново попълнение на дамския състав на Левски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: Мария Габриел сама ще взима решенията си
Бойко Борисов: Мария Габриел сама ще взима решенията си
12 държави от ЕС недоволни от споразумението за украинско зърно
12 държави от ЕС недоволни от споразумението за украинско зърно