НОВИНИ

Лидерът в НВЛ Хебър приема шампиона Нефтохимик в мач от 9-ия кръг

лидерът нвл хебър приема шампиона нефтохимик мач кръг
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: bgvolleyball.com
13:19, 08.12.2023
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Четири срещи предлага програмата на мъжката волейболна лига у нас днес.

Хебър Пазарджик приема Нефтохимик 2010 от 19:30 часа в зала „Васил Левски“.

Домакините са водачи в класирането с пет победи, една загуба и 16 точки. За съжаление на своите привърженици, Хебър обаче вече не е същия отбор. След кризата, която се стовари върху клуба, през последната седмица тимът се раздели с опитните волейболисти в състава си, както и със старши треньора Алберто Джулиани.

Днес пазарджиклии ще излязат с юношески състав срещу шампиона Нефтохимик. От своя страна бургазлии са седми във временното касиране с три победи, две загуби, 9 точки и два мача по-малко. В състава на Нефтохимик бяха привлечени двама от досегашните състезателите на Хебър – Розалин Пенчев и Красимир Георгиев.

В последните години двата клуба неизменно се срещат на финал за всяка купа, като зарядът на срещите между тях бе голям. Сега ситуацията е различна, но това не намалява значимостта на мача. От ВК Хебър призоваха своите привърженици да подкрепят младите момчета и да покажат солидарността си в трудния момент.

Преди това от 18:00 часа волейболистите на Марек Юнион-Ивкони приемат Берое 2016 Стара Загора в зала „Спортна“.

Домакините са 11-ти с две победи, шест загуби и 5 точки. В последните два кръга те постигнаха два успеха и се отлепиха от дъното. Сега на свой терен също ще преследват нови точки в актива си.

Гостите от Берое са шести в таблицата, с четири победи, три загуби и 12 точки и мач по-малко. Те също са във възходяща линия от четири поредни успеха, кат излизат за нейното продължаване

От 18:00 часа ЦСКА домакинства на Пирин в зала „Васил Симов“.

Армейците са четвърти с пет победи, три загуби и 15 точки. В предния кръг те отстъпиха при гостуването на Берое и сега излизат за завръщане на победния път на свой терен.

Гостите от Разлог са осми, с три победи, четири загуби и 9 точки. Те ще се опитат да вземат каквото могат от коравия съперник.

От 18:30 часа Левски София приема Добруджа 07 (Добрич) в едноименната зала.

Волейболистите на "сините" са втори в таблицата с пет победи, три загуби и 16 точки. Днес те излизат за шеста победа и оглавяване на класирането в елита.

Добруджанци са на десета позиция с две победи, пет загуби, 8 точки и мач по-малко. Те се ще опитат да дадат най-доброто срещу столичани.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кога ще почиваме по Коледа и Нова година
Кога ще почиваме по Коледа и Нова година
Проливни дъждове предизвикаха наводнение в Анталия
Проливни дъждове предизвикаха наводнение в Анталия