НОВИНИ

Локализиран е големият пожар, обхванал Младежкия хълм в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
17:35, 17.08.2022 (обновена)
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Голям пожар обхвана Младежкия хълм в Пловдив. Пресеченият терен и силният вятър затрудняват работата на огнеборците. Огънят вече е локализиран, но на това пловдивско тепе има застрашени растителни и животински видове.

Продължава борбата за потушаването на пожара на Младежкия хълм - най-голямото от всички пловдивски тепета. Две 16-тонни водоноски бяха докарани по спешност, за да подпомогнат работата на огнеборците. Три противопожарни екипа остават на място.

На помощ с жива сила и техника се притекоха и от общинската фирма "Градини и Паркове". Тук са и доброволци. Няма пострадали хора и застрашени сгради. Няма опасност и пожарът да се разпространи.

"Ситуацията е малко сложна: Тежък терен, скали, силен вятър и много сухо. За момента пожарът не застрашава да нанесе материални щети. Дори и с хеликоптер е много трудно да се обработи този камък. На няколко пъти го спираме, но вятърът го разпалва отново и отново", заяви главен инспектор Димитър Бришимов от ппожарната служба в Пловдив.

"Видяхме, че има пожар, задействахме да дойде цистерна и съдействахме с вода, пълнят вода от нашата цистерна. Вероятно хвърлен фас, някакво стъкло може би", допълни Йорданка Сиракова, ОП "Градини и паркове"-Пловдив.

При друг голям пожар в района на Пазарджишко шосе изгоряха десетки декари сухи треви. Огънят застраши близък склад за цветя и селскостопански торове.

В обекта са се съхранявали силно запалими вещества. Пет пожарни екипа бързо овладяха ситуацията.

Репортер: Николай Райшинов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министерство на туризма ще изплати над 9,5 млн. лева за подпомагане на туроператорите
Министерство на туризма ще изплати над 9,5 млн. лева за подпомагане на туроператорите
Рилски Спортист ще бъде домакин на квалификационен турнир за ФИБА Къп
Рилски Спортист ще бъде домакин на квалификационен турнир за ФИБА Къп