НОВИНИ

Локо Пд мина през ЦСКА, Димитър Илиев е героят

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
21:59, 15.05.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Футбол
Слушай новината

Отборът на Локомотив Пд излезе с три точки пред ЦСКА в ожесточената битка между двата тима за второто място в Първа лига. „Смърфовете“ се наложиха на свой терен с 2:0 над „червените“.

Лично националният селекционер Ясен Петров изгледа срещата, която се игра на стадион „Локомотив“. Наставникът стана свидетел на двете попадения, които Димитър Илиев реализира след почивката. Нападателят вече попадна в разширения списък на националния селекционер за приятелските мачове с Франция, Русия и Словакия.

Двата тима създадоха много положения, но Локомотив Пд успя да се възползва по-добре от своите.

В 74-ата минута главният рефер Георги Димитров реши сам да преразгледа чрез ВАР една от спорните ситуации в наказателното поле. Именно непозволени действия от страна на Бисмарк Чарлс срещу Лукас Масоеро дадоха възможност на съдията да отсъди дузпа. На бялата точка застана Димитър Илиев, който прати топката във вратата с хладнокръвен удар по земя за 1:0.

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев веднага предприе две смени в опит да промени хода на срещата. Наставникът пусна в игра Греъм Кели и Петър Занев, но и това не помогна на „червените“.

В 84-ата минута Димитър Илиев реализира своя 12-и гол в шампионата през сезона. След центриране от фаул, Кристиан Гомис свали топката към нападателя, а той с точен удар преодоля Димитър Евтимов за 2:0.

След 29 мача Локомотив Пд има 59 точки на второто място, а ЦСКА остава с 56 на третата позиция. За столичани предстоят още два мача с ЦСКА 1948 и Берое, докато „смърфовете“ ще срещнат ЦСКА 1948 и Арда Кърджали.

Междувременно ЦСКА има и финал за Купата на България на 19 май срещу Арда Кърджали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тунчев след успеха над ЦСКА: Всяка победа е ценна
Тунчев след успеха над ЦСКА: Всяка победа е ценна
Яйца и димки между участници в гей парад и контра гей парад в Бургас
Яйца и димки между участници в гей парад и контра гей парад в Бургас