НОВИНИ

Лоренцо Мичели: Върхът на работата ни ще е успех над Полша и оставане в Лигата на нациите

Лоренцо Мичели
Снимка: БФВ, cev.lu
bnt avatar logo
от БНТ
08:51, 03.07.2022
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на женския национален отбор на България Лоренцо Мичели отдаде дължимото на отбора на родината му за резултата от срещата в София.

Италианките наложиха класата си и надиграха възпитаничките му с 3:0 сета, но Мичели изтъкна, че най-важният за България двубой е последният срещу Полша.

"Срещнахме съперник, който е над нашето ниво и ни беше трудно да реализираме точки. Но съм доволен, че поне в третия гейм реагирахме по начина, по който ми се искаше. Ние направихме максималното, на което сме способни. Чувството от това, което правим на игрището е, че опитахме да положим максимални усилия и да държим добра линия на защита. Както казах, Турция и Италия са изключително силни в защита, заедно с Бразилия. Срещу такива отбори нямаш право на грешки", заяви Мичели за двубоя с европейския шампион Италия.

Последният мач на женския ни национален отбор в тазгодишното издание на Волейболната лига на нациите е в неделя от 20:00 часа в зала "Арена армеец". "Лъвиците" излизат в битка срещу Полша.

"Последният ден решава нашата съдба за следващата година. Да, бихме имали още един шанс да се върнем във Волейболната лига на нациите, дори и да сме с най-задно класиране от отборите претенденти. Но всъщност денят на мача с Полша ще е върхът на един месец работа, която полагаме заедно. Това е мачът, който трябва да покаже, че работата ни ще бъде възнаградена. И нашата цел е само и единствено победа. Ако спечелим срещу Полша, това ще е черешката на тортата. Трябва да сме готови, защото това е мач между два равностойни отбора като качество. Трябва да сме подготвени от физическа гледна точка, защото трябва да се борим. Те са много добър отбор и ни предстои битка. Трябва да излезем безкрайно мотивирани, да не мислим за другите резултати и да се концентрираме върху нашата игра", заяви селекционерът на България.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки измами с фалшиви карти за инвалиди за паркиране разкриват във Варна
Десетки измами с фалшиви карти за инвалиди за паркиране разкриват във Варна
Мащабна акция срещу наркоразпространението по Южното Черноморие
Мащабна акция срещу наркоразпространението по Южното Черноморие