НОВИНИ

Лудогорец няма да гостува на Шахтьор Солигорск в Беларус

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:26, 26.06.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
лудогорец гостува шахтьор солигорск беларус
Слушай новината

Шампионът на България Лудогорец няма да пътува до Беларус за срещата реванш от първия квалификационен кръг на Шампионската лига срещу Шахтьор Солигорск.

На официалния си сайт, белоруският тим сподели, че двубоят ще се състои на на стадион "Чукарички" в сръбската столица Белград.

"Провеждането на ответния двубой на неутрален терен се налага заради невъзможността на Лудогорец да пристигне от България в Беларус", се казва на сайта на Шахтьор.

Причината за преместването на мястото на двубоя се дължи на принудително приземения пътнически самолет в Минск, който изпълняваше полет Атина - Вилнюс. На борда на самолета беше и опозиционния журналист Роман Протасевич, който беше арестуван веднага след като самолета кацна на белоруска земя.

Първият двубой между двата тима ще се състои на "Хювефарма Арена" на 7 юли, а реваншът в Белград ще бъде шест дни по-късно - 6 юли.

Мачът на сръбска земя ще се проведе пред празни трибуни, както гласят разпоредбите на УЕФА за двубои на чужд терен.

Освен Шахтьор Солигорск, друг тим от Беларус няма да може да домакинства на мач в евротурнирите поради същата причина. Става въпрос за Динамо Брест, който ще трябва да посрещне Виктория (Пилзен) в Батуми, Грузия в мач от турнира Лига на конференциите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Триатлон в Бургас подкрепя деца със специални потребности
Триатлон в Бургас подкрепя деца със специални потребности
Международен тунинг фестивал събира любители на адреналина в Русе
Международен тунинг фестивал събира любители на адреналина в Русе