НОВИНИ

Лудогорец пристигна в Белград с амбиции за победа

Лудогорец Шахтьор Солигорск
Снимка: ПФК Лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ
16:12, 12.07.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Лудогорец пристигна в Белград, където утре ще изиграе мача-реванш от първия предварителен кръг на Шампионската лига срещу Шахтьор Солигорск. Срещата ще се състои на стадион „Чукарички“ във вторник (13 юли) от 22.30 часа. В първия двубой, който се игра в Разград, българският шампион записа успех с минималното 1:0.

Играчите и треньорският щаб бяха в добро настроение на заминаване, като един от лидерите Кирил Десподов изрази увереността си, че тимът му ще постигне успех.

„Очаквам да победим. Винаги играем нападателно, никога не сме се защитавали. В предишния мач видяхте, че всички изпуснахме 4-5 гола. Ние ще играем нашата си игра и дано имаме късмет и да вкараме рано нашите ситуации за гол. Новите се вписват много добре и помагат на отбора, имаме силен тим“, сподели Кирил Десподов.

Изпълнителният директор Ангел Петричев смята, че най-важното е „орлите“ да подходят достатъчно „концентрирано, защото Шахтьор е коварен отбор“.

„Много е трудно да се сравнява сегашният Лудогорец с предния ни отбор. Футболът се промени, реалностите също. Всички искаме да виждаме един Лудогорец, който играе атакуващо, който не се предава и който радва с комбинативна игра, ако това се случи, ще има победи“, коментира Ангел Петричев.

Националът Доминик Янков също е оптимист за предстоящия двубой в Белград.

„Очаквам здрав мач, като първия. Шахтьор е стабилен отбор. В Разград бяха по-затворени. Ние искаме да печелим всеки мач. Отиваме много концентрирани и се надявам да спечелим", заяви Янков.

Мачът-реванш ще се играе в Белград заради санкциите, които търпи Беларус от страна на Европейския съюз, заради принудително приземения полет на 23 май, на борда, на който имаше опозиционен журналист - Роман Протасевич.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коя партия къде и колко губи или печели?
Коя партия къде и колко губи или печели?
Сигнал за взривно устройство затвори Съдебната палата в София
Сигнал за взривно устройство затвори Съдебната палата в София