НОВИНИ

Лудогорец взе своето след гладиаторска битка с Левски на "Герена"

Разградчани се наложиха с 1:0 в дербито на 12-ия кръг на Първа лига

 Левски - Лудогорец
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
22:29, 01.10.2023
Чете се за: 05:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Лудогорец победи с минималното 1:0 Левски в дербито от 12-ия кръг на Първа лига, играно на стадион "Георги Аспарухов".

В герой за разградчани се превърна 22-годишният бразилски нападател Руан Секо, който получи подаване от Якуб Пьотровски в 25-та минута.

Така "зелените" продължават да са без поражение от столичани в първенството от 13 август 2016 година насам, когато отстъпиха с 0:1 именно на "Герена". Възпитаниците на Николай Костов са четвърти в класирането на първенството с 22 точки от 11 мача. Лудогорец е на шеста позиция с 20, но след 10 двубоя.

Левски стартира доста активно срещата. Още във 40-ата секунда „сините“ имаха претенции за дузпа. Цунами центрира остро отляво, топката се отби в ръката на Фон Витри, но съдията прецени, че няма основания за наказателен удар. Във 2-ата минута Краев и Рикардиньо се пребориха последователно за високи топки, след което Ел Джемили стреля много опасно над гредата. Секунди по-късно отново той центрира опасно в наказателното поле след статично положение, но защитата на Лудогорец успя да избие топката.

В 14-ата минута имаше ново много спорно положение. Петрис направи двойно подаване с Рикардиньо в центъра на терена, след което с мощен рейд нахлу в наказателното поле и падна след съприкосновение с играч на Лудогорец. Главният рефер Георги Гинчев обаче прецени, че е имало симулация и вдигна жълт картон, вместо дузпа. Той не бе извикан да гледа повторението от ВАР.

В 24-ата минута Левски отново бе близо до гол. Серджио Падт сбърка една висока топка и Рикардиньо за малко не му я отне.

В пълен противовес с показаното до момента Лудогорец поведе с първата си атака в мача. В 25-ата минута Якуб Пьотровски изведе Руан Секо на чиста позиция в наказателното поле и той с плътен удар в близкия ъгъл на Пламен Андреев откри – 0:1.

Левски потърси бързо изравняването. В 32-ата минута Уелтън направи един от фирмените си пробиви и бе съборен пред наказателното поле. От фаула обаче Ел Джемили стреля много неточно.

В 42-ата минута отново Уелтън пое една топка пред наказателното поле, освободи се от бранители на съперника и стреля, но Падт успя да избие в корнер. Гостите също се опитаха да внесат смут в наказателното поле на Андреев с няколко центрирания от статични положения покрай вратата, но без резултат.

Лудогорец създаде едно от най-чистите си положения веднага след почивката. Тогава Текпетей се озова в наказателното поле и стреля силно, но Андреев спаси. Левски веднага отговори с контраатака, при която първо Рикардиньо, а след това и Уелтън не успяха отблизо да завършат.

В 59-ата минута Рикардиньо удари греда. Уелтън и Ел Джемили разиграха заучено статично положение, вторият центрира прострелно в наказателното поле, а Рикариньо едва не счупи гредата с мощен изстрел.

В 62-ата минута Руан Секо влезе изключително грубо в краката на Пламен Андреев. Любопитното е, че той имаше вече един жълт картон, но въпреки това Гинчев му спести изгонването.

В 74-ата минута се наложи и на Пламен Андреев да показва рефлекса си. Той спаси силен удар на Фон Витри.

В 76-ата минута Келиан вар ден Каап направи груба грешка, Руан Секо открадна топката, успя да насочи към вратата, но Хосе Кордоба изби от голлинията в тъч.

Малко преди края на редовното време Уелтън стреля опасно от границата на наказателното поле, но Падт спаси. До края „сините“ така и не стигнаха до изравнителен гол.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марица Пловдив завърши с победа турнира в Унгария
Марица Пловдив завърши с победа турнира в Унгария
От Тенак триумфира на Рали Чили за втори пореден път
От Тенак триумфира на Рали Чили за втори пореден път