НОВИНИ

Любомир Ганев: Целта е Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 г.

Президентът на Българската федерация по волейбол разкри какъв е смисълът на петгодишните договори, които федерацията планира да подпише с някои от националите

Любомир Ганев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
17:21, 26.03.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Любомир Ганев говори след края на Общото събрание на БФВ и разкри какъв е смисълът на петгодишните договори, които федерацията планира да подпише с някои от националите.

Редовното общо събрание на БФВ прие бюджета на федерацията за 2024 година.

„Като ръководство ще имаме по-голям ангажимент да осигурим максимални условия за състезателите. Говоря за тренировъчен процес, медицинско обслужване. Така искаме да си гарантираме, че основното ядро от волейболисти със сигурност ще бъде в националния отбор през целия период. В миналото е имало случаи, в които един състезател преценява, че няма да дойде за лагер или състезание. Преценява да отиде на почивка с жена си или нещо друго. Треньорът има набор от 25-30 състезатели, от които да избира", обясни президентът.

Общото събрание започна с едноминутно мълчание в памет на трагично загиналата в катастрофа треньорка Стефка Великова и двама волейболисти от нейния отбор Олимпиец. Бяха раздадени и почетни плакети на Коста Младенов по случай 30-ата годишнина на ВК Вършец, Здравко Душков (75 г.), Иван Генков (60 г.), Красимир Петров (60 г.), Александър Боев (60 г.), Красен Христов (60 г.), Красимир Илиев (70 г.).

"Нашата голяма цел е Олимпиадата в Лос Анджелис през 2028 година. Затова всеки гейм е важен. Нужен ни е висок ранкинг, за да се класираме. Договорите са петгодишни, защото започват от сега. Имаме само теоретичен шанс за класиране на Олимпиадата в Париж. Разбира се, треньорите и медицинският щаб могат да освободят някой състезател по определени причини. Няма никакви санкции при неизпълнение на договора. В националния отбор не се играе по задължение. Договорите не са за всички. Ако някой не иска да подпише, не е нужен. Трябва да работим като пчелички, за да успеем!", завърши Любо Ганев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна ремонт в общинската клиника за кучета "Връбница"
Започна ремонт в общинската клиника за кучета "Връбница"
Убийството в Цалапица: Делото срещу близнаците Динкови започва по същество през май
Убийството в Цалапица: Делото срещу близнаците Динкови започва по същество през май