НОВИНИ

Любомир Ганев уважи галавечерта по случай 50-годишнината на Европейската волейболна конфедерация CEV

любомир ганев уважи галавечерта случай годишнината европейската волейболна конфедерация cev
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФ Волейбол
19:17, 17.09.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на БФ Волейбол Любомир Ганев участва в грандиозната гала вечер по случай 50-годишнината на Европейската конфедерация CEV.

Събитието беше организирано на открито в една от най-луксозните вили край италианската столица Рим преди финала на европейското първенство за мъже, в който Полша срази домакина Италия с 3:0 гейма.

"Присъствахме всички президенти на европейските федерации Сред нас беше и д-р Ари Граса, президентът на FIVB. В своята реч той каза, че CEV е водещата конфедерация в света от гледна точка на спортни успехи, организация и обучение на треньори. На практика Европа води на всички останали и трябва да им помага. Президентите и членовете на борда на CEV получихме награди, както и всички партньори на федерацията", заяви Любомир Ганев пред сайта на БФ Волейбол.

По време на грандиозното събитие в Рим стана ясно, че от CEV са взели решение да удължат договора си със спортната компания Mikasa, която доставя волейболните топки. Новото споразумение ще бъде валидно до 2028-а година.

Само след пет дни настоящият президент на европейската волейболна централа Александър Боричич пък ще гостува в България по покана на Ганев, за да присъства като ВИП-гост на международната треньорска конвенция в залата на Левски-София. По време на посещението си у нас Боричич ще има среща и с министъра на младежта и спорта Димитър Илиев, предават още от БФ Волейбол.

Преди по-малко от две седмици ръководителят на волейбола в Европа посети Варна, която бе един от домакините на Евроволей 2023. В Двореца на културата и спорта в морската ни столица Боричич изгледа и два осминафинални сблъсъка от шампионата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok




Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денят на София беше отбелязан с водосвет и богата културна програма
Денят на София беше отбелязан с водосвет и богата културна програма
Левски срази Черноморец в спора за третото място на приятелския баскетболен турнир в Пловдив
Левски срази Черноморец в спора за третото място на приятелския баскетболен турнир в Пловдив