НОВИНИ

Люк Кембъл се оттегли от професионалния бокс с емоционално изявление

bnt avatar logo
от Димитър Русев
14:40, 30.07.2021
Чете се за: 04:05 мин.
Спорт
люк кембъл оттегли професионалния бокс емоционално изявление
Слушай новината

Люк Кембъл обяви официално оттеглянето си от професионалния бокс. 33-годишният спортист загуби последните си две битки, като последно бе победен от изгряващата звезда Райън Гарсия през януари.

Кембъл през кариерата си печели злато на Олимпиадата в Лондон през 2012 година, но не успява да реализира мечтата си и да стане световен шампион, губейки от Хорхе Линарес през 2017 г. и Василий Ломаченко през 2019 година.

В изявление той каза: "След много размисъл реших, че сега е най-подходящото време да окача ръкавиците и да се оттегля от бокса".

"Веднага щом за пръв път влязох в аматьорския боксов клуб "Свети Пол", мечтата ми винаги е била да спечеля Олимпийските игри. След като спечелих златото в Лондон през 2012 г. с подкрепата на дома и семейството ми, до голяма степен вече бях реализирал надеждите и стремежите си в спорта още преди да започна професионалната си кариера".

"Така че, докато за мнозина превръщането в професионалист е това, от което започва всичко, за мен това беше по-скоро бонус и то такъв, който ми даде да постигна повече, отколкото някога съм очаквал, и ми даде спомени, които никога няма да забравя.

"Като се започне от моя дебют на "Крейвън Парк" и завърши с битки на "Уембли", победи над местните конкуренти, състезания със звездите в Америка и тук, и в Англия, всичко това бе едно невероятно приключение".

Кембъл става професионалист с много фенове през 2013 г., като дебютира срещу Анди Харис в родния си град Хъл.

Той печели първите си няколко битки, включително над местния съперник Томи Койл, преди да претърпи неочаквано поражение от Иван Менди, за което си отмъщава три години по-късно.

Кембъл преживява семейна трагедия по време на кариерата си, след като загуби баща си малко преди поражението си от Линарес.

Той има три малки деца и често прекарва месеци далеч от дома в тренировъчни лагери, връщайки се само през уикендите.

"Изминалата година в бокса обаче беше трудна. Изключително дългият тренировъчен лагер ми остави само няколко дни с новороденото ми бебе, а след това прекарах и Коледа на другия край на света", добави той.

"Точно в тези моменти разбираш какво е наистина важно в живота. Живях мечтите си и постигнах повече, отколкото някога съм си представял. Точно както баща ми успя да стане свидетел на най-големите ми постижения, искам да мога да направя това за децата си и да съм сигурен, че винаги ще бъда там, за да видя най-големите им триумфи".

"Боксът е част от това, което съм от 13-годишна възраст и не бих могъл да достигна и половината от постиженията, които имам, без невероятната подкрепа на съпругата ми Линдзи, която ме придружаваше на всяка крачка и на всеки удар. Нямам търпение да прекарам повече време с теб и трите ни прекрасни момчета. А сега напред към следващата глава, която очаквам с нетърпение да започне".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
NFT-платформите ли са новата мания в света на изкуството?
NFT-платформите ли са новата мания в света на изкуството?
Габриела Петрова: Много съжалявам, просто малшанс
Габриела Петрова: Много съжалявам, просто малшанс