НОВИНИ

Майк Тайсън готов да се бие с Холифилд и Люис до края на 2021 година

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:47, 08.04.2021
Чете се за: 00:50 мин.
Други спортове
майк тайсън готов бие холифилд люис края 2021 година

Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Майк Тайсън разкри, че се опитва да организира демонстративни мачове с двама от най-големите си съперници от близкото минало Ивендър Холифилд и Ленъкс Люис, като целта му е и двата двубоя да се състоят до края на годината.

54-годишният Тайсън направи своето изненадващо завръщане на ринга в края на миналата година, за да се изправи срещу Рой Джоунс-младши в демонстративна среща, завършила наравно.

Срещата, напълно очаквано, привлече сериозен интерес, а целта на Тайсън е да организира два още по-интригуващи мача, които да генерират още по-огромни приходи.

"Искам Холифилд, искам Ленъкс Люис, и то тази година. Искам и двамата и мисля, че може да стане тази година. Ако успея да направя тези два мача, мисля, че ще приключа. Ще мога да приключа и да си живея живота. И то говорим само за демонстративни мачове. Ще разбия собствените си рекорди с демонстративни мачове", коментира Тайсън.

Тайсън загуби световната си титла след нокаут от Холифилд през 1996 година, а на реванша следващото лято бе дисквалифициран, след като отхапа парче от ухото на съперника си в, може би, най-запомнящият се момент в историята на бокса.

През 2002 година пък американският боксьор се изправи срещу Ленъкс Люис и бе нокаутиран от британеца в осмия рунд.

Тайсън допълни, че ако не успее да организира мач с Холифилд или Люис, то би се изправи в демонстративен мач срещу настоящия световен шампион при най-тежките в една от версиите Тайсън Фюри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентин Антов стана част от историята на Болоня
Валентин Антов стана част от историята на Болоня
Ани Вангелова с поражение в Аржентина
Ани Вангелова с поражение в Аржентина