НОВИНИ

Малшанс лиши България от успех над Словакия

bnt avatar logo
от Калоян Николов
15:25, 01.06.2021
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
живо словакия българия силна игра лъвовете
Слушай новината

Отборът на България показа добра игра срещу участника на Евро 2020 - Словакия в австрийския град Рийд.

На стадион "Йоско Арена" момчетата на Ясен Петров завършиха наравно 1:1 със Словакия, но могат да съжаляват, че не победиха, тъй като имаха по-чистите положения.

Приятелската среща започна по страхотен начин за момчетата на Ясен Петров, който можеха да открият резултата още в 5-ата минута, когато една лошо избита топка от защитата на Словакия се озова в краката на капитана Васил Божиков, който центрира хубаво към Кирил Десподов, крилото стреля с глава, но кълбото се отби в горната греда.

В 9-ата минута България поведе в резултата. "Лъвовете" създадоха мълниеностна контраатака, в която Божидар Краев пусна висок извеждащ пас към Кирил Десподов, бързоногият футболист на Лудогорец направи отличен пробив от лявата страна на словашката защита, влезе в наказателното поле и подаде остро към Атанас Илиев, който реализира първото си попадение с фланелката на "трикольорите"!

Паритетът в резултата бе възстановен в 27-ата минута. Словакия организира атака от левия фланг на българската отбрана, топката бе центрирана високо, Иван Турицов увисна, а Лазло Бенеш се оказа най-съобразителен в наказателното поле на "лъвовете" и със силен диагонален ъгъл разпечата вратата на Даниел Наумов.

До повече опасности пред една от двете противникови врати не се стигна и логично Словакия и България се оттеглиха на почивката при равенство 1:1 след головете на Атанас Илиев в 9-ата минута и Лазло Бенеш в 27-ата!

Второто полувреме започна с три смени в българския отбор, който не промениха първоначалната схема на игра (4-2-3-1). Ясен Петров реши да пусне в игра Николай Михайлов, Димитър Илиев и Доминик Янков, който замениха съответно Даниел Наумов, Божидар Краев и Момчил Цветанов.

В 70-ата минута България създаде най-доборо си положение за второто полувреме, когато бърза контраатака на "лъвовете" бе завършена от Доминик Янков, който с ювелирен изстрел от левия диагонал разстегна максимално стражът на Словакия, който със сетни сили изби топката от горния десен ъгъл на вратата си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Край на сагата: Левски взе лиценз!
Край на сагата: Левски взе лиценз!
Училищата ще решават кои ученици да отидат на безплатна почивка
Училищата ще решават кои ученици да отидат на безплатна почивка