НОВИНИ

Марин Чилич се завръща на корта след половин година отсъствие

Шампионът от Откритото първенство на САЩ през 2014 година ще участва с "уайлд кард" на турнира от сериите "Чалънджър" в Манакор.

Марин Чилич
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:04, 26.08.2024
Чете се за: 01:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият номер 3 в световната ранглиста по тенис Марин Чилич (Хърватия) се завръща на корта след половин година отсъствие.

Шампионът от Откритото първенство на САЩ през 2014 година Чилич ще участва с "уайлд кард" на турнира от сериите "Чалънджър" през тази седмица, който се провежда на твърди кортове в Академията на Рафаел Надал в Манакор (Испания). В първия кръг той ще играе срещу швейцареца Марк-Андреа Хюзлер, който през октомври 2022 година спечели първата си и единствена титла в Тура на АТП досега в София.

35-годишният хърватин, 1082-и в света в момента, има четири загуби в четири мача през този сезон, като за последно игра в средата на февруари в Буенос Айрес, след което през май претърпя операция на дясното коляно.

Последната победа на Чилич, който има 20 титли в кариерата си, е на турнира в Пуне (Индия) през януари миналата година над испанеца Роберто Карбайес Баена с 6:3, 3:6, 6:1. Той пропусна почти целия сезон 2023 заради травма именно на дясното коляно.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена загина при тежка катастрофа край Карнобат
Жена загина при тежка катастрофа край Карнобат