НОВИНИ

Марко Менгони е големият победител на "Сан Ремо"

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
10:24, 12.02.2023
Чете се за: 01:35 мин.
По света
Слушай новината

Марко Менгони спечели тазгодишното издание на прочутия музикален фестивал "Сан Ремо". След дълъг маратон на новата италианска песен, продължил 5 вечери в театър "Аристон" в Сан Ремо, късно снощи публиката, журито и телевота на зрителите определиха песента "Due Vite" (Два живота) за победител.

34-годишният изпълнител стигна до така наречения суперфинал в изцяло мъжка компания - заедно с Ултимо, Ладза, Мистър Рейн и Тананай, но с убедителна преднина спечели първото място в 73-ото издание на конкурса.

Сцената на "Сан Ремо" по традиция се превръща в място за политически, социални и глобални послания. За първи път в историята на фестивала тази година в залата присъства и президентът на Италия Серджо Матарела.

Много звезди на италианската песен, сред които Манескин, Пепино ди Капри и Пух, бяха гости на фестивала, а сред чуждестранните гост звезди снощи на сцената пяха и Депеш Мод.

По регламент победителят на "Сан Ремо" представя Италия на фестивала "Евровизия", който тази година ще се проведе в Ливърпул.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александра Фейгин в предаването "Аз съм"
Александра Фейгин в предаването "Аз съм"
Двата самолета "Спартан" с 4 тона хуманитарна помощ вече са в Адана
Двата самолета "Спартан" с 4 тона хуманитарна помощ вече са в Адана