НОВИНИ

Матей Казийски най-резултатен при успех на Милано в турнира за Купата на CEV

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:08, 23.11.2023
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
матей казийски резултатен успех милано турнира купата cev
Слушай новината

Матей Казийски изигра много силен двубой за своя клубен Алианц Милано и стана най-резултатен при успеха на тима с 3:0 (25:13, 25:21, 25:15) гейма у дома срещу белгийския Декоспан ВТ Менен в първи дуел между двата отбора от фазата на 1/16-финалите на турнира за Купата на CEV.

Волейболистите на Роберто Пиаца имаха пълно превъзходство в своята зала в Милано, като стигнаха до крайния успех за малко повече от час игра.

Казийски бе над всички в двубоя със своите 16 точки (1 ас, 2 блокади), а с по 12 приключиха Марко Вителич (1 ас, 5 блокади) и Петър Дирлич (3 блокади).

За гостите от Белгия Марин Дукич стана единственият състезател, приключил с двуцифрен актив, след като реализира 15 пункта (2 аса, 2 блокади).

Реваншът между Алианц Милано и Декоспан ВТ Менен в Белгия е следващата сряда (29 ноември), като Казийски и компания имат нужда от само два гейма, за да си осигурят място в 1/8-финалите на Купата на CEV.

Тази вечер своите първи срещи от 1/16-финалите на надпреварата ще изиграят и българските представители - Нефтохимик 2010 Бургас и Хебър Пазарджик, като шампионите са домакини от 19:00 часа на турския Аркасспор, докато от 20:00 часа "тигрите" ще гостуват на полския Алурон СМС Варта Заверче.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недоволството на земеделците: Искаме управляващите да ни приемат и изслушат
Недоволството на земеделците: Искаме управляващите да ни приемат и изслушат
Заседание на Народното събрание
Заседание на Народното събрание