НОВИНИ

Мъжкият волейболен тим завърши с драматична победа в Украйна

волейболистите българия загубиха хърватия официалната контрола
Снимка: БФВ
bnt avatar logo
от БНТ
20:40, 22.08.2021
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Мъжкият национален отбор по волейбол на България завърши с победа в приятелския турнир за „Купа Хортица“ в Запорожие. Воденият от Силвано Пранди тим надигра състава на Украйна-1 с 3:2 (25:20, 22:25, 22:25, 25:19, 16:14) гейма.

Поради отказването на Словения в последния момент, домакините разделиха отбора си на два състава – Украйна и Украйна 1. В стартовия двубой нашите загубиха от Украйна с 2:3. Във втората среща България отстъпи на еврошампиона Сърбия с 1:3. За тима на Украйна 1 на турнира попаднаха опитни волейболисти като Ян Ерещенко, Дмитро Терьоменко и Максим Дрозд, който преди години бе част от Нефтохимик 2010 (Бургас).

„Лъвовете“ направиха добро начало и взеха първия гейм, но в следващите две части домакините показаха повече възможности и поведоха с 2:1. Волейболистите ни се стабилизираха и в четвъртата част успяха да се върнат в играта, като мачът влезе в тейбрек. Петият гейм беше равностоен, а интригата - докрай. При равенство 14:14 този път България показа повече устойчивост и се наложи с 16:14.

Най-резултатен за нашите бе Мартин Атанасов с 24 точки (3 аса, 4 блокади), 22 точки добави Тодор Скримов (3 аса, 3 блокади).

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Документ върху камък доказва, че античен град до Пазарджик е Емпорион Пистирос
Документ върху камък доказва, че античен град до Пазарджик е Емпорион Пистирос
Голяма част от асансьорите в страната са стари, няма части за поддръжката им
Голяма част от асансьорите в страната са стари, няма части за поддръжката им