НОВИНИ

Медведев даде сет, но продължава на US Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:35, 07.09.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
медведев даде сет продължава open
Слушай новината

Световният №2 Даниил Медведев стана първият 1/2-финалист на тазгодишния US Open, след като елиминира нидерландския квалификант Боутик Ван де Зандсхулп с 6-3, 6-0, 4-6, 7-5.

Така руснакът продължава с безпогрешния си поход към втори финал в последните три години в Ню Йорк.

Днес за първи път Даниил реално бе поставен под напрежение, след като загуби третия сет, но въпреки това не допусна някакви по-сериозни изненади и затвори срещата след 2 часа и 23 минути игра.

Медведев започна ударно срещата, повеждайки с 5-1 гейма в първия сет. Макар и да допусна връщането на единия пробив, руснакът затвори първата част след 6-3.

Във втората, нямаше какво да спре Даниил, който само за 23 минути игра профуча през сета и след 6-0 удвои преднината си.

Ван де Зандсхулп обаче не се предаде и съумя да намали пасива си в резултата, реализирайки един единствен пробив по пътя към успеха си с 6-4.

Четвъртият сет беше равностоен, като Медведев пропусна един мачбол при 5-4, но при 6-5 грешка нямаше и така финалистът от 2019 година сложи точка на спора.

Това беше краят и на приказката за Боутик Ван де Зандсхулп, който започна от квалификациите и постигна седем поредни победи, за да се класира за своя първи 1/4-финал в турнирите от Големия шлем.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Удариха с камък канадския премиер Джъстин Трюдо
Удариха с камък канадския премиер Джъстин Трюдо
16 загинали след наводнение в болница в Мексико
16 загинали след наводнение в болница в Мексико