НОВИНИ

Медведев се завръща на корта преди началото на "Ролан Гарос"

медведев завръща корта началото ролан гарос
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:56, 06.05.2022
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният номер 2 в мъжката тенис ранглиста Данийл Медведев, се завръща на корта за турнира от сериите "ATP 250", след като се оперира от херния. Той получи "уайлд кард" за надпреварата, която ще се проведе от 15 до 21 май в Швейцария.

Руснакът се подложи на хирургическата интервенция миналия месец след загубата на четвъртфиналите на "Мастърс 1000" турнира в Маями, което го принуди да пропусне старта на клей-сезона.

Първоначално Медведев постави под въпрос участието си на Откритото първенство на Франция по тенис, след като заяви, че ще бъде извън кортовете за около два месеца след операцията, но "завръщането му върви по план", написа руският тенисист в социалните мрежи. По всичко личи, че той ще вземе участие в тазгодишното издание на "Ролан Гарос", което стартира на 22 май.

Руският тенисист за кратко се изкачи на първото място в света през февруари, но издържа едва три седмици на върха, преди Новак Джокович да си върне лидерската позиция.

Той достигна финала на Откритото първенство на Австралия по тениспрез януари, където отстъпи на Рафаел Надал след преднина от 2-0 сета, а Матадорът завоюва рекордна 21-а титла от "Големия шлем" в кариерата си.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски се изкачи на третото място след минимален успех над Черно море във Варна
Левски се изкачи на третото място след минимален успех над Черно море във Варна
Джил Байдън е на посещение в Румъния
Джил Байдън е на посещение в Румъния