НОВИНИ

Меси ще подпише нов договор с Барса тази седмица

bnt avatar logo
от Димитър Русев
14:50, 04.08.2021
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
меси подпише нов договор барса седмица
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Лионел Меси се очаква да подпише новият си договор с Барселона по-късно тази седмица и да отбележи новата ера в клуба в мач за трофея "Жоан Гампер" в неделя.

Меси ще се върне от почивка след Купата на Америка, но все още не е ясно дали ще бъде готов да играе в предсезонния мач срещу Ювентус, тъй като все още не е тренирал и още технически не работи в клуба.

Въпреки това, той възнамерява да присъства на мача на стадион Йохан Кройф, където ще може да изнесе традиционна реч преди сезона като капитан.

Миналият месец Меси устно се е съгласил на нова петгодишна сделка, в рамките на която заплатата му ще бъде намалена с 50 на 100. Окончателните данни са били завършени в последните няколко дни, благодарение на новия паричен приход в Ла Лига от CVC investments.

Очаква се, че Барселона ще получи до 230 милиона лири за своя дял в пакет на стойност 2,3 милиарда паунда, 90 процента от които, според докладите в Испания, ще бъдат разпределени между клубовете, което значително ще подобри ограниченият бюджет за предстоящия сезон.

И това означава, че Меси, който остава свободен агент след изтичането на предишния си договор на 1 юли, може да бъде официално обявен за играч на Барса още преди уикенда.

Барселона с всички сили се опитваше да намали сметката си за работни заплати и води преговори с заместник-капитаните Джерард Пике, Серхио Бускетс и Серхио Роберто за намаляване на заплатите с 40 процента в замяна на удължаване на договора.

От клуба също се опитват да продават няколко високо платени играчи, включително Антоан Гризман, Усман Дембеле, Филип Коутиньо, Самуел Умтити и Мартин Брейтуейт, но още не са намерили решение за нито един от тях.

Граница на размера на заплатите в Ла Лига се изчислява в перспектива въз основа на финансовото състояние на клуба, който трябва да се придържа към ограничения, за да се избегне бъдещи финансови санкции. Пандемичните разходи покрай Covid-19 сериозно намалиха бюджета на Барса за кампанията 2021-22.

Инвестициите на CVC облекчиха натиска, но все пак трябва да се преструктурират сметките за заплати, за да се постигне дългосрочна стабилност на клуба.

След 12 дни ще се проведе първият мач на Барса в Ла Лига срещу Реал Сосиедад, в който Меси се очаква да започне 18-ия си сезон като играч на Барселона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Препоръчва се на българите да се въздържат от пътувания до Кипър, Гърция и Турция
Препоръчва се на българите да се въздържат от пътувания до Кипър, Гърция и Турция
Майката на Мирела Демирева ѝ пожела златен медал
Майката на Мирела Демирева ѝ пожела златен медал