НОВИНИ

Мицкоски: До средата на годината предсрочни парламентарни избори в РС Македония

мицкоски съставя ефективно правителство отиваме предсрочни избори
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:18, 17.12.2021
Чете се за: 01:50 мин.
По света
Слушай новината

През февруари или март да се сформира техническо правителство, а през май или юни да се проведат предсрочни парламентарни избори, поиска на днешната пресконференция лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.

Според него предсрочните парламентарни избори са единственото решение за излизане от кризата, в която се намира държавата.

„Предсрочните избори невинаги са най-доброто решение, но в състоянието, при което е ясно, че има сериозни проблеми, с които сегашното правителство не може да се справи, когато поколенията отново са оставени да чакат пред вратите на ЕС, предсрочните парламентарни избори са единственото решение за излизането от тази политическа, икономическа, енергийна, дипломатическа и цялостна криза в държавата”, каза Мицкоски.

Според него на страната е нужен „нов импулс, нова сила за реформи, обща платформа, обединение около нов договор с народа по въпросите, които са важни за народа”.

Това е открит призив към властта за бързи избори като единствено решение за излизане от политическата и икономическата криза и нашето задължение за борба за ново бъдеще, с която всички да бъдем ангажирани. В същото време настоявам за обществена подкрепа от отделни лица и социални групи, които да подкрепят нашето предложение за избори, за да не губим нито месец повече, защото така ще постигнем и обществена мобилизация, добави лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България излиза с най-добрите си волейболисти на Балканиадата до 18 г. в София
България излиза с най-добрите си волейболисти на Балканиадата до 18 г. в София
Валентин Железов ще свири дербито на върха между ЦСКА и Лудогорец
Валентин Железов ще свири дербито на върха между ЦСКА и Лудогорец