НОВИНИ

Михаил Атанасов за българското представяне на Ролан Гарос: Надявам се, че всички ще успеят да покажат потенциала си

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
12:11, 05.06.2023
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
михаил атанасов българското представяне ролан гарос надявам всички успеят покажат потенциала
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Михаил Атанасов е треньор на българските юноши и девойки на Ролан Гарос. За сайта на Българската федерация по тенис Атанасов коментира българското представяне от първия ден на турнира.

„Убедително начало за нашите състезатели. Това ни дава надежда за едно много добре представяне на Ролан Гарос. Надявам се, че всички ще успеят да покажат потенциала си. Виждам, че са много добре подготвени и това ни дава повод за оптимизъм", заяви Атанасов.

Той коментира, че Ива Иванова е дала перфектен старт на българските тенисисти на Откритото първенство на Франция.

"Тя започна много добре мача и спечели пет поредни гейма от 0:1 до 5:1. Показа самочувствие и добра увереност в играта си. Игра много солидно от дъното на корта и през цялата среща водеше играта и доминираше", обясни наставникът.

Атанасов даде висока оценка и на представянето на Адрияно Дженев. "Адрияно Дженев също започна много убедително и поведе с 4:0 срещу Густаво Алмейда от Бразилия. След това имаше малки затруднения, но спечели първия сет с 6:4. Във втората част Адрияно започна да играе много по-освободено и убедително успя да затвори мача", заяви треньорът на националите ни.

"За съжаление Росица Денчева загуби от Соня Жиенбаева от Германия. Роси не започна добре срещата и имаше пасив от 0:3 и 2:5. След това Роси показа страхотен характер и успя да изравни за 5:5, а след това пропусна и две точки за да пробие за 6:5. Трябва да отбележим, че при 4:5 Денчева успя да отрази и сетбол. За съжаление тя загуби първия сет с 5:7. Във втората част Росица имаше преднина от 3:1, но допусна обрат", коментира Атанасов.

Днес Илиян Радулов ще изиграе първата си среща на сингъл срещу Алексей Панарин от Русия.

Вчера Илиян проведе две много полезни тренировки с Григор Димитров и италианеца Лоренцо Музети. Също днес Ива Иванова ще изиграе мача си от втория кръг срещу Франческа Паче от Италия.

По-късно третите поставени на двойки Дженев и Радулов ще играят срещу американския тандем Лърнър Тийн и Александър Разеги.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НС е домакин на кръгла маса за ролята на младите за бъдещето на ЕС
НС е домакин на кръгла маса за ролята на младите за бъдещето на ЕС
Проблемите с тръбата по дъното на Варненското езеро продължават
Проблемите с тръбата по дъното на Варненското езеро продължават