НОВИНИ

Милан се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на Италия след успех над Каляри

милан класира четвъртфиналите турнира купата италия успех каляри
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
07:51, 03.01.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Милан е четвъртфиналист в турнира за Купата на Италия по футбол, след като без големи проблеми победи Каляри с 4:1 на своя стадион "Сан Сиро“.

Милан се представи в срещата с млад тим, а на левия фланг на защитата дебютира 18-годишният испански национал Алекс Хименес, докато голяма част от опитните футболисти бяха на пейката.
Лука Йович направи голям мач за домакините, след като вкара и два от головете - първият в 29-ата минута, а второто му попадение дойде в 42-ата. Архитектът отново беше Ернандес, който премина отляво, проби в средата и вкара Йович в пеналта, чийто удар от малък ъгъл под Радунович се намери в мрежата.

Пет минути след началото на втората част Чака Траоре направи 3:0. За 19-годишният футболист това беше първи мач като титуляр, както и първи гол. Алекс Хименес беше в основата на попадението, но то дойде и благодарение на няколко грешки в отбраната на гостите. В 87-ата минута Пауло Аци намали на 1:3 като ударът му от 20 метра се отклони в крак на футболист и залъга вратаря Антонио Миранте. Рафаел Леао имаше последната дума в срещата, оформяйки крайното 4:1.
За Милан втори мач подред в стартовите 11 започна халфът Кевин Зероли, който е на 18 години. Втори мач за сезона записа и 18-годишният бек Давиде Бартесани. За първи път пълни 90 минути минути изигра и младият сръбски национал Ян-Карло Симич.
Милан, който не е печелил купата на страната в последните 20 години, в следващата фаза чака победителят от срещата между Аталанта и Сасуоло.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мощни експлозии отекнаха в Севастопол
Мощни експлозии отекнаха в Севастопол
Олимпиакос победи Армани Милано в Евролигата, успехи записаха още Макаби Тел Авив, Партизан, Цървена звезда и Жалгирис
Олимпиакос победи Армани Милано в Евролигата, успехи записаха още Макаби Тел Авив, Партизан, Цървена звезда и Жалгирис