НОВИНИ

Милен Михов: ВМРО ще продължи да работи за създаването на доброволчески отряди

bnt avatar logo
от БНТ
07:52, 19.06.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

ВМРО ще продължи да работи за промените в Закона за МВР, с които да се въведат доброволческите отряди към полицията. Това заяви в Сутрешния блок на БНТ зам.-председателят на ПГ на "Обединени патриоти" Милен Михов. По думите му, в хода на дебатите ДПС са направили груба провокация, заради която ГЕРБ не са подкрепили предложението.

Милен Михов, ВМРО, зам.-председател на ПГ на "Обединени патриоти": Въпросът за създаването на доброволчески отряди беше дискутиран политически на най-високо в коалиционен съвет и беше прието решение. В хода на изработване на предложенията и внасянето в Народното събрание експерти на ГЕРБ, ВМРО и "Обединени патриоти" изчистваха всички текстове, които бяха влезли. В самия дебат уважавани депутати от ГЕРБ изразиха становището, че ще подкрепят текста, защото това са структури, които ще се изграждат, ще контролират и оперират, ще работят под ръководството на МВР. В една необоснована провокация ДПС разви тезата, че с това ВМРО ще създава чети, шпицкоманди, щурмови отряди и т.н. Някои отговорни фактори в ПГ на ГЕРБ като че ли дръпнаха назад и обърнаха гласуването буквално в последната минута.

Мисля, че на коалиционен съвет този въпрос е сериозно разискван и ние ще работим за прилагането на това начинание не защото е наше искане, а защото е много важно, изтъкна Михов.

Убеден съм, че решението ще бъде приложено, че грешката ще бъде поправена и в този смисъл ние стоим зад управленската програма, стоим зад всички начинания, каза още Михов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина фелдшерът с COVID-19, от когото плъзна заразата в Каолиново
Почина фелдшерът с COVID-19, от когото плъзна заразата в Каолиново
Стрелба в Нова Зеландия: Полицай е убит, а друг – ранен
Стрелба в Нова Зеландия: Полицай е убит, а друг – ранен