НОВИНИ

Минеков: Може да се стигне до искане на оставката на директора на Народния театър

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
12:32, 01.12.2022 (обновена)
Чете се за: 02:10 мин.
Още
Слушай новината

Скандалът в Народния театър не стихва - доведе и до две подписки - една в защита и една срещу директора Васил Василев. И до две оставки до момента - на Захари Карабашлиев и Явор Гърдев.

Днес служебният министър на културата Велислав Минеков заяви, че е възможно директорът на театъра Васил Василев да бъде дисциплинарно освободен, ако конфликтът там не се разреши. Още се чакат резултати от поисканата проверка, след като кабинетът на пиара на театъра Велислава Кръстева осъмна с надраскана врата.

"Това, което се случва в Народния театър е пълно безобразие и е напълно недопустимо за директора. Поисках да ми бъде дадена информация за договори с външни фирми, външни услуги, външно финансиране, и съвсем официално получих отказ, това е достатъчно основание за крайна дисциплинарна мярка. Ще изчакам още малко, нещата са в ръцете на директора. Явно тези служителки, които той е назначил по върховете, няма да си тръгнат сами, той трябва да избере. Или той, или те. И да се върне нормалността в театъра", заяви министърът на културата Велислав Минеков.

Актьори от Народния театър изпратиха отворено писмо до президента и културния министър

"Към днешна дата аз изпълнявам стриктно програмата, която съм защитил. Програмата за развитие на народен театър "Иван Вазов". Чия програма изпълнява служебният министър на културата и защо запали война срещу Народен театър "Иван Вазов" - отговорът е в негови ръце?", каза Васил Василев - директор на Народния театър.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВМА отбелязва 131 години от създаването си
ВМА отбелязва 131 години от създаването си
БНБ повиши рекордно основния лихвен процент
БНБ повиши рекордно основния лихвен процент