НОВИНИ

Министерството на спорта организира Европейска седмица на спорта #BeActive за девета поредна година

министерството спорта организира европейска седмица спорта beactive девета поредна година
Снимка: ММС
bnt avatar logo
от БНТ
17:11, 21.09.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Министерството на младежта и спорта организира Европейска седмица на спорта #BeActive за девета поредна година. В периода 23-30 септември ще се проведат множество спортни инициативи и събития за насърчаване на активното спортуване, подобряване на физическата активност на населението и популяризиране на здравословното хранене.

Стартът на инициативата ще бъде даден в София на 23 септември. Спортно селище и Нощ на спорта #BeActiveNight ще очакват приятелите на спорта между 16 и 21 ч. пред НДК, където спортни клубове и федерации ще представят дейността си чрез демонстрации и информационни материали. Официалното откриване ще се състои от 18,00 ч. То ще се проведе паралелно и в Кюстендил. Избрани елементи от програмата ще се излъчват на екран в двата града.

През 2023 г. мотото на Европейската седмица на спорта е „Всички заедно за спорта“, а инициативите ще се проведат в София, Кюстендил, Стара Загора, Ямбол, Несебър, Бяла (област Варна) и Монтана.

#BeActive е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е ММС, а изпълнението на проекта се финансира по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

Акценти от програмата на Европейската седмица на спорта:

- 23 септември, 16.00 ч. – 18.00 ч., пред НДК – #BeActive Спортно селище;

- 23 септември, 18.00 ч. - 21.00 ч., пред НДК – Официалното откриване на Европейската седмица на спорта и провеждане на Нощта на спорта #BeActiveNight;

- 24 септември – Ден на отворените врати във фитнес клубове ПУЛС;

- 25-29 септември – #BeActive Tour в градовете Стара Загора, Карлово, Ямбол и Несебър;

- 30 септември, 10.00 – 14.00 ч., Южен парк – Спортно събитие, насочено към спортове, които могат да се практикуват на открито в парковете –групови занимания по йога, занимателни игри.

- 1-15 октомври - #BeActive в страната – Спортни прояви в страната под мотото на Европейската седмица на спорта #BeActive. За провеждане на спортни събития са поканени градовете Бяла, област Варна и Монтана, удостоени от Асоциацията на европейските столици и градове на спорта (ACES EUROPE) с приза в категория „Европейски малък град на спорта 2023“ и „Европейски град на спорта 2023".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима българи са обвинени във Великобритания в шпионаж в полза на Русия
Петима българи са обвинени във Великобритания в шпионаж в полза на Русия
Крал Чарлз III и кралица Камила на посещение във Франция (Снимки)
Крал Чарлз III и кралица Камила на посещение във Франция (Снимки)