НОВИНИ

Младежите на Германия триумфираха на Евро 2021

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
21:57, 06.06.2021 (обновена)
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
живо финалът евро 2021 германия u21 португалия u21
Слушай новината

Националният отбор на Германия по футбол до 21 години е новият европейски шампион. Бундестимът печели за трети път в историята си този престижен трофей.

Младежите на Германия победиха с 1:0 Португалия във финалния мач на Евро 2021, който се проведе в Любляна. Едно-единствено попадение на Лукас Нмеча в този двубой донесе успеха.

Треньорът, който изведе германците до трофея, е Щефан Кунц. Като футболист той беше част от отбора, триумфирал на Евро’96.

Кунц застана начело на младежите през 2016 година, за да може през 2021 да вдигне трофея за втори път заедно с младите си възпитаници. През 2017 като треньор на Германия U21 той спечели Европейското първенство като на финала тимът победи Испания с 1:0.

Младежкият тим на Германия беше по-деен и по-активен през целия двубой. В 16-ата минута Флориан Вирц пропиля обещаваща възможност за попадение. Нападателят стреля от границата на наказателното поле, след рикошет в защитник на Португалия, топката се отби в гредата, но не влезе в мрежата.

Малко след подновяването на играта за второто полувреме резултатът беше открит. В 49-ата минута Ридле Баку напредна отдясно по атаката, подаде на нахлуващия на скорост Лукас Нмеча, който отблизо и от малък ъгъл стреля за 1:0.

В заключителните минути младежите на Португалия направиха всичко възможно, за да стигнат поне до равенството, но усилията им не доведоха до желания от тях резултат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви са приоритетите на АБВ и БСП за изборите
Какви са приоритетите на АБВ и БСП за изборите
Зоркото око на БНТ засече Серина Уилямс (ВИДЕО)
Зоркото око на БНТ засече Серина Уилямс (ВИДЕО)