НОВИНИ

Младите ни волейболистки ще играят за бронза на Европейското

младите волейболистки играят бронза европейското
Снимка: ВФВ
bnt avatar logo
от БНТ
22:48, 17.07.2021
Чете се за: 01:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на България за девойки под 16 години ще играе за бронзовите отличия на Европейското първенство по волейбол в Унгария и Словакия. Тимът на Диян Боюклиев загуби от Русия с 0:3 (25:16, 25:13, 25:16) в първия полуфинал от шампионата в Ниредхаза.

В битката за третото място националките ни ще срещнат загубилия от втория полуфинал. Сблъсъкът противопоставя Италия и Турция. Двубоят за бронза е на 18 юли, неделя, от 16:30 ч.

Съставът на Русия се оказа непреодолим за младите ни националки. Нашите момичета се бориха, но представителките на „сборная“ доминираха изцяло в мача. Те бяха по-добри на всички елементи и не позволиха никакви обрати. И в трите гейма след десета точка съперничките правеха серия и взимаха голям аванс - 18:10.

Въпреки усилията на волейболистките ни предимството бе запазено докрай и геймовете бяха спечелени с голяма разлика. Русия приключи мача в своя полза за 67 минути.

Най-резултатна за тима ни бе Ива Дудова с 16 точки (2 блокади). За съперника Марина Аслиамова бе реализатор номер едно със 17 точки (3 аса), Вероника Еремеева приключи с 16 точки (3 аса, 4 блокади).

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любо Пенев: Спокоен съм, казах на момчетата, че няма драма
Любо Пенев: Спокоен съм, казах на момчетата, че няма драма
От полунощ: Франция въвежда отрицателен тест за COVID-19 за пристигащи от определени страни
От полунощ: Франция въвежда отрицателен тест за COVID-19 за пристигащи от определени страни