НОВИНИ

Много ветровито време днес

ветровито време
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:13, 12.04.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 10° и 18°. Ще има променлива облачност, по-значителна над Източна България и планинските райони, където ще превали, а на места и ще прегърми. Ще бъде много ветровито, с временно силен вятър от запад-северозапад, а в западната половина от страната е в сила и предупреждение за опасно силни пориви.

До вечерта вятърът ще отслабне. През нощта ще продължи да превалява само в Североизточна България, а сутринта ще има райони с временно намалена видимост. Минималните температури утре ще са между 2° и 7°, а максималните - между 18° и 22°, в София - около 20°, по Черноморието - от 15° до 18°. През деня ще бъде слънчево, със слаб до умерен югозападен вятър.

Слънчево ще бъде и в планините. Ще духа слаб югозападен, по високите и открити части - умерен северозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималните в курортите ще са от 4 на Алеко до 10 градуса в Пампорово.

В петък отново ще бъде много ветровито, с временно силен южен вятър и затоплянето ще продължи. След слънчевото начало, през деня облачността ще се увеличава и след обяд в Западна България ще започнат валежи от дъжд, които през нощта ще обхванат централните райони.

В събота ще вали в Източна България, но в останалата част от страната облачността ще намалее. Ще започне захлаждане, което ще продължи и през следващите дни, когато отново ще има райони с валежи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лия Каратанчева даде аванс на България срещу Швеция за "Били Джийн Кинг къп"
Лия Каратанчева даде аванс на България срещу Швеция за "Били Джийн Кинг къп"
Какви приоритети заявиха политическите сили в началото на 49-ото НС?
Какви приоритети заявиха политическите сили в началото на 49-ото НС?