НОВИНИ

Мохамед Салах сложи подписа си върху нов дългосрочен договор с Ливърпул

мохамед салах сложи подписа нов дългосрочен договор ливърпул
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:12, 01.07.2022
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят на Ливърпул Мохамед Салах подписа нов дългосрочен договор с шестократните носители на трофея от Шампионската лига. Новината съобщиха "мърсисайдци" на клубния си сайт без да навлизат в подробности около новия контракт на египетския национал с клуба.

Задържането на Салах за още няколко сезона на "Анфийлд" е страхотна новина на привържениците на Ливърпул, още повече, че от тима наскоро си тръгна друг основен футболист Садио Мане, който премина в състава на Байерн Мюнхен.

"Чувствам се страхотно в Ливърпул, искам да спечеля още трофеи с отбора. Това е щастлив ден за всички ни. Отне ни малко време да постигнем споразумение за нов договор и сега, след като вече преподписах, гледам смело към бъдещето. Вижда се, че през последните 5-6 години Ливърпул върви във възходяща посока. Миналия сезон бяхме близо до спечелването на четири трофея, но в последната седмица от кампания изгубихме два от тях. Мисля, че сме в добра позиция да се борим на всички фронтове. Имаме и добри попълнения. Просто трябва да се трудим още повече, да бъдем позитивни, да мислим в правилната посока и нещата ще се получат накрая", каза Салах пред клубния сайт на "мърсисайдци".

Головата машина на Ливърпул се обърна към феновете с думите, че през следващия сезон отборът ще се опита да спечели всички възможни трофеи.

"Искам да кажа на феновете, че всички в съблекалнята на тима ще дадем всичко от себе си следващия сезон да спечелим всички възможни трофеи. Както винаги, вие стоите зад нас и ни помагате, а аз съм убеден, че заедно с вашата подкрепа ще спечелим много титли заедно", добави Салах.

Откакто се присъедини към състава на Юрген Клоп през 2017 година, Мохамед Салах изигра 254 мача, в които реализира 156 попадения.

През миналия сезон националът на Египет се разписа общо 31 пъти в противниковата врата, което помогна на Ливърпул да спечели Купата на Англия и Купата на Лигата, както и да финишира втори във Висшата лига и втори в Шампионската лига.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България не изпълни ултиматума на руския посланик Митрофанова (Обзор)
България не изпълни ултиматума на руския посланик Митрофанова (Обзор)
Асен Василев: Търсим 121 депутати да застанат ясно срещу крупните бизнес интереси
Асен Василев: Търсим 121 депутати да застанат ясно срещу крупните бизнес интереси