НОВИНИ

Монтана 2003 отстъпи на Будучност в полуфиналите в Адриатическата лига по баскетбол за жени

монтана 2003 инкасира тежка загуба лидера адриатическата лига
bnt avatar logo
от БНТ
19:16, 25.03.2023 (обновена)
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Баскетболистките на Монтана 2003 отстъпиха пред Будучност с 57:73 (10:18, 20:25, 16:13, 11:17) в първия полуфинал от Финалната четворка на Адриатическата лига, която се провежда в черногорската столица Подгорица.

Българският тим загуби от този съперник на полуфиналите в надпреварата за втора поредна година и утре (26 март) ще играе за бронзовите медали срещу загубилия от втория полуфинал между словенския Цинкарна Целе и сръбския Войводина 021.

Тимът на Будучност, който е домакин на Финалната четворка за втори пореден път, водеше през целия мач, а най-голямата разлика достигна 18 точки. На почивката Монтана 2003 изоставаше с 30:43. Българският състав успя да намали малко от пасива си преди последните 10 минути, когато резултатът бе 46:56, но в четвъртата част домакините бяха категорични.

Анджелика Митрашинович бе най-резултатна за Монтана 2003 с 16 точки, 6 борби и 5 асистенции, а Габриела Николова завърши с 13 точки и 3 борби.

За победителките от Будучност с 21 точки, 4 борби и 4 асистенции се отчете Мария Лекович.

Старши треньорът на Монтана 2003 Николай Господинов сподели мнението си след загубата от Будучност на полуфиналите в Адриатическата лига.

"Отворихме много лошо мача. Имахме задача да контролираме първите минути, защото знаехме, че залата ще бъде пълна и те ще бъдат много агресивни. Не можахме да свършим това. Дадохме им много лесни кошове отново от наши грешки. Имаме 18 точки от грешки и ето я разликата. Играхме лошо един на един лична защита. Това ни принуди след това да играем малко зона. Върнахме се с нея в мача, свалихме до 6 и отново с няколко лесни грешки им дадохме кошове. Играхме прилично. Имахме шансове. Може би още малко агресия и борба трябваше. Поздравявам отбора на Будучност. Пожелавам им късмет на финала, а ние се готвим за следващия мач“, коментира Господинов.

Срещата за третото място ще се играе в неделя отново от 17 часа българско време, а финалът е насрочен за 20:00 часа. През миналия сезон Монтана 2003 зае четвърта позиция в крайното класиране.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втори ден задържаните български риболовни кораби остават в пристанище Констанца
Втори ден задържаните български риболовни кораби остават в пристанище Констанца
Скандал разтърси най-свещеното място в Украйна - Киевско-печорската лавра
Скандал разтърси най-свещеното място в Украйна - Киевско-печорската лавра