НОВИНИ

Мразовито време с много слънчеви часове

мразовито време слънчеви часове
bnt avatar logo
от БНТ
12:18, 10.01.2024
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

С намалението на облачността, температурите тази сутрин са още по-ниски – минус 14° в Кнежа, минус 12° във Видин. В София, след минус 2° вчера, днес минималната температура е минус 7°. Под нулата са температурите и на морския бряг, във Варна – минус 8° градуса.

В източните райони и по Черноморието остава и много ветровито с пориви на вятъра до около 70 - 80 км/ч, най-много в Сливен – почти 90 км/ч.

И в следобедните часове в Източна България ще бъде ветровито с умерен вятър от север-северозапад, на морския бряг – от север. Ще бъде слънчево, с максимални температури до около плюс 2°, в София - около плюс 1°, но на много места в областите с код жълто температурите за пореден ден ще останат отрицателни, не повече от минус 2, минус 3°.

Четвъртък

През нощта над по-голямата част от страната ще е безоблачно, но сутринта на много места ще има мъгли. Температури утре ще бъдат малко по-високи, в сравнение с днес, минималните – от минус 9° до минус 2°, а максималните – от 0° до 5°, в София – около 1°. През деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад, който вечерта в Северна България ще се усилва.

По Черноморието ще е предимно слънчево, но все така ветровито, с временно умерен вятър от запад-северозапад. Вълнението на морето ще отслабва и ще е 2 - 3 бала.

Много добри условия в планините утре – слънчево време, със слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който едва вечерта ще се усилва. Температурите там ще се повишат и максималните в курортите ще са между минус 1 и 1 градус.

Петък

В петък и събота отново ще има превалявания от сняг, но предимно слаби и на повече места през първия ден. Ще бъде ветровито, а максималните температури слабо ще се понижат. В неделя ще има повече слънчеви часове. Предстои и затопляне, по-съществено в понеделник.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вандали изтръгнаха скулптурата на граф Игнатиев от бюст-паметника му във Варна
Вандали изтръгнаха скулптурата на граф Игнатиев от бюст-паметника му във Варна
Над 60 пострадали от поледиците в София са потърсили медицинска помощ
Над 60 пострадали от поледиците в София са потърсили медицинска помощ