МВнР: Избягвайте пътувания до Южна Африка

от БНТ
17:07, 27.11.2021
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
външно министерство отпуска 200 000 помощ албания
Слушай новината

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани да избягват пътуванията до южноафриканския регион.

По информация на посолството ни в Претория заради новооткрития вариант на COVID-19 Омикрон голяма част от авиокомпаниите, които оперират от и до Република Южна Африка и страните от региона като Ботсуана, Есватини, Зимбабве и Лесото, са обявили, че спират полетите от тези страни на основата на въведените мерки в съответните държави.

МВнР препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътувания до страните от южноафриканския регион до изясняване на ситуацията и възстановяване на полетите.

Заради новия вариант: Карантинират българите, пристигащи от Южна Африка у нас

Българските граждани, изпаднали в беда, могат да се свързват с посолството ни в Република Южна Африка денонощно на телефонен номер: +27798937336. Той се използва за съобщаване на спешни случаи и кризисни ситуации с цел оказване необходимото съдействие на засегнатите.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +35929482404; +35929713856 или на имейл: crisis@mfa.bg.

Външно министерство препоръчва още при пътувания в чужбина, българските граждани да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
В памет на загиналите: Да се издигне паметник на мястото на инцидента
В памет на загиналите: Да се издигне паметник на мястото на инцидента
Локо Пд обърна Пирин след хеттрик на Георги Минчев
Локо Пд обърна Пирин след хеттрик на Георги Минчев