НОВИНИ

Наполи изпревари Милан след разгром над последния в Серия "А"

наполи изпревари милан разгром последния серия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:54, 23.01.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Наполи измести Милан от второто място в класирането на Серия "А", след като разби като домакин Салернитана с 4:1 у дома в дербито на Кампания от 23-ия кръг на първенството.

Селекцията на Лучно Спалети откри резултата на стадион "Диего Армандо Марадона" в 17-ата минута чрез централния си Жуан Жезус, който се оказа най-съобразителен в наказателното поле на гостите и с воле прати топката в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Вид Белеч.

Салернитана изравни резултата в 33-ата минута чрез Федерико Бонацоли, който в удар от въздуха в наказателното поле се разписа във вратата на домакините.

В добавеното време на първата част Елмас бе съборен непозволено от бранителя на гостите Фредерик Весели и Наполи получи правото да изпълни дузпа, реализирана от Дрис Мертенс за 2:1.

Втората част започна отлично за домакините които отбелязаха трето попадение чрез другия си централен защитник Рахмани, който с тяло засече прострелно центриране на Мертенс във вратарското поле на гостите.

Съставът на Салернитана остана с 10 души на терена в 51-ата минута заради втория жълт картон на Весели, който игра неволно с ръка в пеналтерията. Неаполитанците получиха втора дузпа на сметката си, която този път бе вкарана от резервата Лоренцо Инсиние за 4:1.

Успехът позволи на Наполи да натрупа актив от 49 точки и да излезе втори в класирането, изпреварвайки с точка отбора на Милан. Лидер в Интер с 53 точки. Салернитана е на дъното с 10 точки.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръст на ковид случаите в Благоевград, въвежда се вечерен час за подрастващите
Ръст на ковид случаите в Благоевград, въвежда се вечерен час за подрастващите
Масов протест срещу ковид мерките в Брюксел прерасна в безредици
Масов протест срещу ковид мерките в Брюксел прерасна в безредици