НОВИНИ

Нефтохимик 2010 Бургас и Хебър Пазарджик стартират тази вечер участието си в Купата на CEV

нефтохимик 2010 играе марек заради мача турския аркас турнира купата cev четвъртък
bnt avatar logo
от БНТ
11:18, 23.11.2023 (обновена)
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

През този сезон България остана без представител в най-престижния европейски клубен турнир по волейбол - Шампионската лига, но въпреки това шампионът и вицешампионът - Нефтохимик 2010 Бургас и Хебър Пазарджик продължават участието си в Европа в надпреварата за Купата на CEV.

Родните ни представители ще стартират директно от фазата на 1/16-финалите, като тази вечер предстои българските тимове да изиграят първите си мачове в турнира.

Нефтохимик 2010 ще има за съперник турския Аркас, като първият дуел е тази вечер в зала "Младост" в Бургас от 19:00 часа.

Волейболистите на Атанас Петров вече понатрупаха мачове в Европа, след като участваха в квалификациите за Шампионската лига, докато съперникът от Турция трябваше да играе в предварителния кръг на Купата на CEV, където записа две победи - с по 3:1 и 3:0 гейма срещу хърватския Мурса Осиек. В състава на гостите се откроява името на германската звезда Георг Грозер, а освен това наскоро с тима подписа и бившият играч на Хебър Пазарджик Николай Къртев.

„Предстоящият мач с Аркас очаквано ще е доста тежък. Германецът Георг Грозер, когото всички познаваме, е един от най-добрите волейболисти в света. Като цяло отборът им играе с много малко грешки, трябва да се подготвим добре. Очакваме страхотно волейболно шоу в зала „Младост!“, заяви Симеон Добрев.

Междувременно, "тигрите" също имат тази вечер мач в Европа, като от 20:00 часа те ще гостуват на полския Алурон СМС Варта Заверче също в дуел от турнира за Купата на CEV.

Часове преди тази среща обаче около състава на пазарджиклии има има твърде много въпросителни, свързани най-вече с бъдещето на редица играчи в клуба. Вече стана въпрос за напускането на Николай Къртев, а с клуба вече се разделиха и разпределителят Микеле Баранович, както и диагоналът Джулио Саби.

Понастоящем друг от италианците - Якопо Масари води преговори за своето бъдеще в Пазарджик, а не е ясно дали ще остане и старши треньорът Алберто Джулиани, който впрочем не пътува за Полша заради заболяване.

По същата причина извън групата остана и либерото Петър Каракашев, а на фона на цялата ситуация в тима в групата за този двубой място намериха трима от момчетата от школата - Рангел Витеков, Иван Сарафов и Ивайло Петров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Магистратът, който ще разследва главния прокурор, встъпва в длъжност до 10 декември
Магистратът, който ще разследва главния прокурор, встъпва в длъжност до 10 декември
Монтана 2003 ще приеме на два пъти Дунав Русе в НБЛ при дамите
Монтана 2003 ще приеме на два пъти Дунав Русе в НБЛ при дамите