НОВИНИ

Необичайно топло днес, но с проливни валежи и силен вятър

необичайно топло проливни валежи силен вятър
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 10.12.2022
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще бъдат между 6° и 12°, а максималните - от 9 до 17°.

Ще бъде предимно облачно. След временно спиране на валежите, вечерта от югозапад отново ще завали дъжд, който през нощта ще обхване цялата страна. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад, който вечерта и през нощта срещу неделя ще се усили.

По Черноморието има разкъсана облачност, значителна над южното крайбрежие. През деня ще е без валеж, но вечерта от юг на север ще завали дъжд. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър.

Максималните температури ще бъдат между 13° и 17°, температурата на морската вода е 10 - 12°. Вълнението на морето ще бъде от 2 бала в района на Бургас до 4 бала към Шабла и Калиакра.

В планините ще бъде предимно облачно. Ще има превалявания от дъжд, над 2200 - 2300 метра - от сняг. По-значителни ще са валежите вечерта и през нощта. Ще духа силен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 5°.

В неделя валежите ще продължат, на места временно ще са интензивни и значителни по количество. Ще има и гръмотевични бури. Вятърът ще остане от югозападен, в Източна България и районите, разположени северно от планините ще е силен и бурен. Ще е все още сравнително топло, с минимални температури в по-голямата част от страната около и над 10°, а максималните ще са от 10-11° в крайните западни райони до към 18° в югоизточните.

През нощта срещу понеделник и в понеделник от северозапад ще нахлува студен въздух, температурите бързо и значително ще се понижат. Ще се задържи със значителна облачност, но валежите ще отслабнат, временно и ще спират. Със застудяването на места в Северна България и високите полета в Западна дъждът ще премине в сняг, ще се образува и тънка снежна покривка.

В южните и източните райони ще продължи да превалява дъжд. Ще бъде ветровито, с умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина силен северозападен вятър.

Във вторник ще има променлива, често значителна облачност, почти без валежи. Вятърът ще отслабне. В сряда сутринта ще е студено, с минимални температури до минус 7°, минус 8°. След временно намаление, от запад облачността отново ще се увеличи и ще завали, в повечето райони сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голяма авария в "Топлофикация София" - "Люлин" и "Сухата река" са без парно и топла вода
Голяма авария в "Топлофикация София" - "Люлин" и "Сухата река" са без парно и топла вода
Нидерландия - Аржентина 2:2, 5:6 след дузпи
Нидерландия - Аржентина 2:2, 5:6 след дузпи