НОВИНИ

Nexo постигна историческо споразумение с регулаторите в САЩ

следствието искаме разследването случая nexo политизира
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
00:15, 20.01.2023
Чете се за: 01:50 мин.
По света
Слушай новината

Nexo постигна окончателно споразумение с Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC), Асоциацията на администраторите на ценни книжа в Северна Америка (NASAA), състояща се от всички 50 американски щата и три територии, Главния прокурор на Ню Йорк (NYAG), Департамента по банково дело на Тексас, Отдела по банково дело и ценни книжа в Аляска, както и Отдела за надзор на потребителски услуги във Вашингтон. Това съобщиха от компанията.

В съобщение до медиите от Nexo отбелязват, че не са налице каквито и да било твърдения или обвинения от страна на федералните регулатори на САЩ, че Nexo е участвало в измама или подвеждащи търговски практики, или че клиенти на Nexo са били ощетени или подведени относно финансовото състояние на компанията. Това слага край и на всички производства по отношение на компанията в осем американски щата, които са изцяло от административен характер.

Единствената констатация на щатските регулатори относно несъответствия със законови изисквания от страна на компанията е по отношение на липса на необходимата регистрация за предлагане в САЩ на лихвоносещия продукт на Nexo, приет за ценни книжа, допълват от компанията.

С това американските регулатори приключиха своите всеобхватни проверки на дейността на Nexo, касаещи бизнеса на компанията.

Цялото съобщение може да се прочете ТУК.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Облачно, ветровито и с валежи
Облачно, ветровито и с валежи
Португалският авиопревозвач отменя над 1300 полета заради стачка
Португалският авиопревозвач отменя над 1300 полета заради стачка