Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Незаконни търговски обекти в курорта "Златни пясъци"

от БНТ
07:26, 16.03.2023
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Над 300 незаконни обекта в курорта "Златни пясъци" са установили при проверки инспектори от Община Варна. Те са направени през 2020 и 2021 година. Павилионите и сергиите са поставяни без съгласуване с главния архитект на общината.

Обектите за 308, от които 276 са на "Златни пясъци" АД, а другите са на частни терени. Голяма част от тях представляват множество по-малки.

"Тук можем да говорим за стотици обекти, които са от всякакво естество. 276 са плащали наеми на "Златни пясъци" АД, а другите са на по-малки собственици в комплекса. Проблемът е, че освен презастрояването в "Златни пясъци", допуснато преди години и сега трудно може да бъде поправено, всъщност курорта е превзет от бараки и това е от десетилетия. Те са в изключително неугледен вид, поставени безразборно по начин, по който всъщност те закриват гледката към морето", обясни Иван Портних – кмет на Варна.

До ден днешен тези обекти нямат разрешителни, сезирана е и ДНСК, но 2 години реакция няма, допълни Портних. Той призова министъра на туризма Илин Димитров да вземе отношение по казуса, за да може курортният комплекс да посрещне сезона не като битак, а като курорт с национално значение.

Вижте повече в прякото включване на Силвия Русенова

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Дете падна в необезопасена шахта в Стара Загора
Дете падна в необезопасена шахта в Стара Загора
"Credit Suisse" ще тегли заем от Швейцарската национална банка
"Credit Suisse" ще тегли заем от Швейцарската национална банка