НОВИНИ

Нидерландия обърна Франция и е на 1/2-финал на ЕП по футбол за младежи

bnt avatar logo
от Калоян Николов
18:43, 31.05.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
нидерландия обърна франция футбол младежи
Снимка: twitter.com/UEFAUnder21
Слушай новината

Нидерландският национален отбор по футбол за младежи до 21 г. се класира за 1/2-финалите на европейското първенство за тази възрастова група в Унгария и Словения, след като направи обрат срещу Франция и победи с 2:1.

Двубоят бе излъчен ПРЯКО в ефира на БНТ 3 и ОНЛАЙН на спортната секция на сайта bntnews.bg!

Първото полувреме на мача в Будапеща бе белязано с равностойна игра на двата обора. "Петлите" поведоха в резултата в 23-ата минута, когато непокритият централен бранител Дайо Упамекано отбеляза във вратата на Джъстин Байлоу след центриране от ъглов удар.

Втората час започна с натиск на французите, който така и не успяха да се разпишат за втори път във вратата на "лалетата", който храбро се отбраняваха и рядко стигаха до опасност пред Илън Мелие.

Все пак в 50-ата минута Нидерландия възстанови паритета, след като Абду Харруи стреля силно по земя от 25 метра, топката попадна в краката на нападателя на АЗ (Алкмаар) Мирон Боаду, който бе на една линия с последния френски бранител, и се разписа.

В останалото време от срещата станахме свидетели на тотално френско надмощие, което не успя да се реализира в победно попадение. Решителният гол в двубоя падна в третата минута на добавеното време, когато Нидерлндия организира бърза контраатака, кълбото попадна в тотално незабележимия Джъстин Клайвър, който пусна успореден пас към Боаду, за да могат "лалетата" да победят.

Съперник на Нидерландия в полуфиналите на надпреварата на Стария континент ще бъде победителят от двойката Дания - Германия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Д-р Симидчиев: Трябва да изследваме защо част от хората не желаят да се ваксинират
Д-р Симидчиев: Трябва да изследваме защо част от хората не желаят да се ваксинират
24-часова стачка спира движението на всички кораби в Гърция на 3 юни
24-часова стачка спира движението на всички кораби в Гърция на 3 юни