НОВИНИ

Никола Цолов се нареди 11-и в основното състезание по улиците на Монако

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:06, 28.05.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
никола цолов нареди основното състезание улиците монако
Слушай новината

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов се класира на 11-а позиция по време на основната надпреварата на пистата в Монте Карло, която прие третия кръг от началото на сезона в шампионата.

Цолов потегли в състезанието от 15-а позиция, но още в самото начало успя да се изкачи с две места до 13-ото преди катастрофа на израелеца Идо Коен да изкара на пистата автомобила за сигурност.

След рестарта на надпреварата българинът се задържа 13-и за известно време, но в 18-ия тур Кайо Колет и Себастиан Монтоя се удариха в спора за 5-ото място, което доведе до отпадането на бразилеца, докато синът на бившия пилот от Формула 1 Хуан Пабло Монтоя Себастиан трябваше да премине през бокса и потъна в колоната.

Този инцидент помогна на Никола Цолов да прогресира до 11-ото място и в последните обиколки родният пилот дори опита да натисне своя съотборник в екипа на АРТ Гран при Грегоар Соси в спор за 10-ата позиция, която даваше и последната точка в състезанието.

За съжаление, българинът не намери начин да изпревари Соси по тесните улици на Княжеството и завърши 11-и, но въпреки това постигна най-силния си резултат през този сезон в основна надпревара. Цолов има 11-о място и от спринтовото състезание в Австралия.

С днешното си силно каране и 14-ата позиция от спринта вчера обаче уикендът в Монако безспорно бе най-успешният за Никола Цолов дотук през сезона, макар че отново завърши без спечелена точка.

Победител в днешния спринт пък стана италианецът Габриеле Мини, който удържа на атаките на Дино Беганович в самия край, за да спечели първото си състезание през кампанията във Формула 3.

В генералното класиране пък лидер продължава да бъде Габриел Бортолето от Бразилия със 73 точки, следван от Мини с 56 и Грегоар Соси с 47.

Сезонът във Формула 3 продължава с уикенда за Гран при на Испания на пистата "Каталуня" край Барселона следващата седмица.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алекс Божев в предаването "Аз съм"
Алекс Божев в предаването "Аз съм"
Никола Минчев: Надявам се, че ГЕРБ не прекратява преговорите
Никола Минчев: Надявам се, че ГЕРБ не прекратява преговорите