НОВИНИ

Николай Костов: Давам много добра оценка на отбора, нямаме мания да преследваме резултати на всяка цена

николай костов давам добра оценка отбора нямаме мания преследваме резултати всяка цена
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
19:03, 21.01.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Левски Николай Костов обяви, че е доволен от представянето на отбора въпреки загубата с 1:2 от Олександрия в приятелската среща, която двата тима изиграха в Белек, Турция.

След двубоя наставникът на "сините" отчете, че през първото полувреме неговите футболисти са показали добри неща, но в същото време подчерта, че и при двете допуснати попадения става дума за "колективна грешка".

"Видях доста добри неща през първото полувреме. Елементи, над които се стараем да си вдигнем нивото. Имахме много добри взаимодействия. Работихме на висока преса. Отнехме доста топки още в началото на атаките на съперника. Давам много добра оценка на отбора като цяло", започна Костов.

"Не е преминал най-тежкият етап. Ние сме във втория микроцикъл на първия етап на нашата подготовка. Доста добре се справят момчетата. Работихме за сила под аеробен цикъл, не сме толкова свежи. Но това, което видях от основните играчи, ми харесва. Ние по принцип не обръщаме голямо внимание на головете, които получаваме в първите контроли. Работим да сме по-добре организирани, да допускаме по-малко индивидуални грешки. При головете има колективна грешка. Първото попадение бе грешка и на съдиите. Но нямаме мания да преследваме резултати на всяка цена", продължи той.

Българският специалист коментира още кадровите проблеми в състава на Левски, както и ситуацията с потенциалните заместници на Андриан Краев и Жереми Петрис, един от които вече е ясен - Карлос Охене.

"Джавад е по-близо до стъпване на терена от Билал Бари. Нека видим кога ще започнат да тренират по-активно. Имаме вече разговори с футболисти, които трябва да заместят Краев и Петрис. Очаквам Карлос Охене да се присъедини скоро, но не знам точно кога. Това зависи как ще преминат разговорите с него", завърши Николай Костов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Високо напрежение: Протести срещу крайнодясната "Алтернатива за Германия"
Високо напрежение: Протести срещу крайнодясната "Алтернатива за Германия"
Мартин Стоев е новият старши треньор на Нефтохимик 2010 Бургас
Мартин Стоев е новият старши треньор на Нефтохимик 2010 Бургас