НОВИНИ

Нова възможност за работа за жертвите на домашно насилие

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
10:19, 08.06.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
нова възможност работа жертвите домашно насилие
Снимка: pixabay.com/
Слушай новината

Голяма международна компания в партньорство с организацията за подкрепа SAVE HER предлага нова възможност за работа на жертвите на домашно насилие.

Създадена е специална социална програма, с която кандидатурите на тази целева група ще бъдат разглеждани преференциално. Компанията представлява многоезичен център за обслужване на клиенти.

Жените, преживели домашно насилие, ще имат възможността да посещават езиков курс и допълнителна квалификация с насока информационни технологии. Обученията ще бъдат безплатни.

"За подобна програма винаги съм си мислела, че реално би могла да даде шанс за ново начало, защото много често нашите съвети са недостатъчни, когато не предлагаме реална алтернатива", коментира Христина Зарева от SAVE HER.

Според нея чрез програмата се дава равноправен шанс на майките с деца, които живеят извън големите градове, защото липсата на уредена работа е била спирачка за тези, които искат да се откъснат от средата си и да се включат в срещите и инициативите на жените, жертви от насилие.

Подробности как може да се кандидатства за позициите могат да бъдат намерени във фейсбук групата на SAVE HER и на имейл saveherbg@gmail.com.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адвокатът на ЦСКА-София: Никога не сме твърдели, че сме Литекс
Адвокатът на ЦСКА-София: Никога не сме твърдели, че сме Литекс
Най-малко 63 са загиналите във влаковата катастрофа в Пакистан
Най-малко 63 са загиналите във влаковата катастрофа в Пакистан