НОВИНИ

Новак Джокович: Да бъда на корта за моята страна винаги е допълнителна мотивация

новак джокович бъда корта моята страна винаги допълнителна мотивация
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
10:24, 24.11.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович директно обвини част от британските фенове в липса на уважение по време на двубоя му срещу Камерън Нори от турнира Купа "Дейвис".

Припомняме ви, че Ноле спечели срещата с 6:4, 6:4, като по този начин помогна на Сърбия да се класира за полуфиналите в надпреварата.

След края на двубоя 24-кратният шампион в турнирите от Големия шлем призна, че трябва да си подготвен за подобна атмосфера по време на отборния турнир, въпреки че според него това е проява на неуважение.

"Това е неуважение, но това е нещо, за което трябва да си подготвен на Купа "Дейвис". Нормално е понякога феновете да прекрачват границата. В разгара на момента вие също реагирате и... показвате, че не позволявате такъв тип поведение", заяви Джокович

"Искам да кажа, те могат да правят каквото си искат, но аз ще отговоря на това. Те се опитваха да ме дразнят през целия мач, така че да, накрая си поговорихме малко", продължи той.

В интервюто след успеха си над Камерън Нори лидерът в световната ранглиста призна, че в края на годината с нетърпение очаква да си вземе почивка, но фактът, че играе за Сърбия му дава допълнителна мотивация да излезе на корта.

"Да бъда на корта за моята страна винаги е допълнителен тласък, допълнителна мотивация. Част от мен очаква с нетърпение да си почина и пренастроя, и да оставя ракетата настрани, но точно сега не мога да си позволя да се насладя на мисли за празници", завърши Новак Джокович.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един човек загина при верижна катастрофа по пътя Пазарджик - Пловдив
Един човек загина при верижна катастрофа по пътя Пазарджик - Пловдив
Почитаме Света Екатерина
Почитаме Света Екатерина