НОВИНИ

Новак Джокович се завърна в Мелбърн със солидна победа (ОБЗОР)

Григор Димитров се класира за втория кръг след победа над Аслан Карацев с 7:6 (3), 7:5, 6:2.

новак джокович завърна мелбърн солидна победа
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:18, 17.01.2023
Чете се за: 04:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Новак Джокович стартира кампанията си в първия за годината турнир от Големия шлем – Australian open, с категоричен успех над Роберто Карбалес Баена. Сърбинът се наложи с 6:3, 6:4, 6:0, за малко над два часа игра на Централния корт в Мелбърн.

Година след като бе депортиран от Австралия поради липса на ваксина срещу коронавирус, бившият номер 1 в света и деветкратен шампион от надпреварата показа на какво е способен, давайки само седем гейма на 75-ия в световната ранглиста испанец. След като първо пропусна точка за пробив в четвъртия гейм на първия сет, а след това трябваше да спасява цели три на свое подаване, Джокера нанесе своя удар в шестия гейм, след което не погледна назад.

Втората част се разви по идентичен начин, с тази разлика, че този път Ноле направи пробив в седмия гейм, а след това комфортно стигна до преднина от два сета в своя полза. В третия четвъртият в схемата сърбин бе безапелационен, като върза „геврек“ на 29-годишния си противник, който спечели едва четири точки за целия сет.

Джокович завърши с девет аса и една двойна грешка, като загуби само шест точки на първи сервис в целия мач, спаси и трите възможности за пробив пред Карбалес Баена, които дойдоха в първия сет, и приключи с 39 уинъра и 21 непредизвикани грешки.

Григор Димитров също се класира по-рано днес за втория кръг на Откритото първенство по тенис на Австралия. Българинът, поставен под номер 27 в основната схема, победи руснака Аслан Карацев с 7:6 (3), 7:5, 6:2.

Напред продължава и 13-ият в света Александър Зверев. Германецът, който бе аут от кортовете за дълго време след изкълчването на глезена в полуфиналите на Ролан Гарос срещу Рафаел Надал, се завърна в официален мач с петсетова победа след обрат срещу „щастливия губещ“ от Перу Хуан Пабло Варилас. Зверев спечели с 4:6, 6:1, 5:7, 7:6 (3), 6:4, за над четири часа игра.

Номер 5 в схемата Андрей Рубльов също продължава във втория кръг на Australian open след успех над Доминик Тийм (Австрия) с 6:3, 6:4, 6:2.

Осмият поставен Тейлър Фриц (САЩ) елиминира Николос Басилашвили (Грузия) с 6:4, 6:2, 4:6, 7:5, а номер 9 Холгер Руне (Дания) спечели срещу Филип Крайнович (Сърбия) с 6:2, 6:3, 6:4.

Олимпийският шампион от Токио и 12-и в схемата Александър Зверев (Германия) се завърна на турнир от Големия шлем след контузия на глезена. Той победи Хуан Пабло Варияс от Перу с 4:6, 6:1, 5:7, 7:6(3), 6:4 за малко повече от четири часа на корта.

Бившият номер 1 в света Анди Мъри също се класира за втория кръг на Откритото първенство на Австралия, след като победи 13-ия поставен в схемата Матео Беретини с 6-3, 6-3, 4-6, 6-7(7), 7-6(10-6) в оспорван мач на Род Лейвър Арина.

Каспер Рууд надигра Томаш Махач в четири сета – 6-3, 7-6 (6), 6-7 (5), 6-3, за близо три часа и 20 минути игра.

За място в трети кръг Рууд ще играе с американеца Дженсън Бруксби, който елиминира представителя на домакините Кристофър О‘Конъл в четири сета.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислав Георгиев: Имаме високи амбиции, но и потенциал за успехи
Борислав Георгиев: Имаме високи амбиции, но и потенциал за успехи
Грипна епидемия в област Пловдив от 19 до 30 януари, учениците остават в клас
Грипна епидемия в област Пловдив от 19 до 30 януари, учениците остават в клас