НОВИНИ

Новата седмица ще започне със слънчево време

bnt avatar logo
от БНТ
22:12, 19.06.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Предимно слънчево и топло беше времето в неделния ден, с максимални температури до около 30 градуса. Традиционно по-прохладно остана по морския бряг – във Варна днес температурата достигна 22 градуса.

С предимно слънчево време ще започне и новата седмица. Вятърът отново ще е слаб, но вече с посока от юг. Температурите ще се повишават и максималните ще са между 27° и 32°, по Черноморието - от 23° до 27. Там преди обяд ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е много малка.

Температурата на морската вода е около 21 - 22°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще бъде слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но също е малко вероятно да превали.

Ще духа слаб до умерен вятър със северен вятър. Температурите още ще се повишат и максималната на 1200 метра ще е около 21°.

След горещата вълна на Пиренеите, в западната половина от полуострова ще захладнее. На места ще превали и краткотраен дъжд. Дъжд ще превалява и в западните и северните райони на Франция, в Германия и в средноевропейските страни. На Балканите ще бъде слънчево и температурите ще се повишат.

У нас във вторник и сряда максималните ще бъдат около и над 30°. Облачността ще е променлива и на отделни места ще превали краткотрайно, в сряда следобедни валежи ще има в Западна България, а в четвъртък и в Централна. В петък над по-голямата част от страната ще се установи слънчево време и температурите ще тръгнат нагоре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макс Верстапен увеличи аванса си на върха в класирането след триумф в Канада
Макс Верстапен увеличи аванса си на върха в класирането след триумф в Канада
Реваншът Усик-Джошуа ще бъде на 20 август
Реваншът Усик-Джошуа ще бъде на 20 август